30 / 06 / 2024

Emekli ikramiyesi ödemeleri bugün başlıyor! İşte 4A, 4B, 4C Haziran 2024 bayram ikramiyesi takvimi!

Emekli ikramiyesi ödemeleri bugün başlıyor! İşte 4A, 4B, 4C Haziran 2024 bayram ikramiyesi takvimi!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyesi ödemeleri bugün başlıyor. Söz konusu ödemeler 14 Haziran tarihine kadar yapılacak. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamış ve emeklilerinin merakla beklediği bayram ikramiyesinde takvim de netleşmişti.

Bugün itibarıyla hesaplara yatırılacak olan bayram ikramiyelerinden toplamda 16 milyon emekli faydalanacak. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine ödenecek ikramiyeler maaş alma takvimine göre yapılacak.


EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Habertürk'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'ndan sonra emekli bayram ikramiyelerinin 10-14 Haziran 2024 tarihlerinde hesaplara yatırılacağını açıkladı.

 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli ikramiyesi ödeme tarihlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde 10 Haziran ile 14 Haziran tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacağını belirtmişti.

Emekli ve hak sahiplerine toplamda 42 milyar Türk Lirası  bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.

4 (c) (Emekli Sandığı) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri bugün;

4 (b) (Bağ-Kur) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri yarın;

4 (a) (SSK) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 12-13-14 Haziran 2024 tarihlerinde yatırılacak.

Emekli ikramiyesi ödemeleri bugün başlıyor! İşte 4A, 4B, 4C Haziran 2024 bayram ikramiyesi takvimi!


KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu (AYF) tarafından gerçekleştirilen programda basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmiş ve bayram ikramiyeleri ile ilgili önemli açıklamalar yapmıştı. Bakan Işıkhan açıklamasında; "Öncelikle bayram ikramiyelerini 3 bin TL'ye çıkarttık, takvimlendirme çalışması sürüyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak." demişti.

Bayram ikramiyeleri, emeklilerin dışında diğer hak sahiplerine de yatırılıyor. Dul ve yetim maaşı alanlara hisse oranına göre yatırılırken yaşlılık maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesinden yararlanabiliyor. 


BİRDEN ÇOK AYLIK ALANLARIN İKRAMİYE ÖDEMESİ

Ayrıca SGK’dan birden çok dosyadan gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye ödemesi yapılacak. Konu ile ilgili olarak örnek vermek gerekirse, bir kişi hem kendi çalışmasından dolayı emekli aylığı, hem de ölen eşi nedeniyle dul aylığı alıyorsa sadece kendi emekliliğinden dolayı 3 bin Türk Lirası ikramiye alacak.

Eğer bir kadın hem dul aylığı, hem de yetim aylığı alıyorsa en yüksek aylık aldığı dosyadaki oran üzerinden tek bir bayram ikramiyesi alabilecek. Emekli aylığı ile beraber sürekli iş göremezlik geliri alanlar ise yalnızca emekliliğinden dolayı 3 bin Türk Lirası ikramiye alacaklar.

 

Perakendecinin en büyük sorunu fahiş kira artışları: Bayrampaşa Berlin’den daha pahalı!

Yıl sonu için doların yönü yeniden çizildi! Dolar kuru 2024 sonunda ne kadar olacak? 

Prof. Dr. Naci Görür fay hattını işaret etti ve uyardı! Stres transferi yükseldi...


Geri Dön