04 / 05 / 2024

Emekli intibak zam hesabı baştan aşağı değişti! En güncel zam hesabı burada!

Emekli intibak zam hesabı baştan aşağı değişti! En güncel zam hesabı burada!

Emekliler için müjdeli haberler ardı ardına gelirken, düzenlemeler için açıklamalar geldi. Hal böyle olunca, gözler intibak düzenlemesi için atılacak adımlara çevrilirken, 2 bin yılı sonrası sigortalı vatandaşları ilgilendiren intibak düzenlemesi 2023’de yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.   



Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e, 22 Mart tarihinde gerçekleştirilen TÜED'i ziyaretinde, isteklerinin yer alığı 24 maddelik bir dosya sunduklarını söyledi.

TÜED GENEL BAŞKANI ERGÜN'DEN İNTİBAK TALEBİ

Dosyadaki, düşük emekli maaşının ve bayram ikramiyesinin yükseltilmesi taleplerinin, kısa sürede hayata geçirildiğinin altını çizen Başkan Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bakan Bilgin'e, katkılarından dolayı teşekkürlerini ileterek şunları kaydetti:

"Uzun süredir söylediğimiz en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin artırılması talebimizin karşılandığı için sevinçliyiz. Diğer isteklerimizin de karşılanmasını talep ediyoruz.

Emekli intibak zam hesabı baştan aşağı değişti! En güncel zam hesabı burada!

Bundan sonraki süreçte, 2 bin yılından sonra emekli olan vatandaşlar için intibak, sağlıkta katkı payı ödemesinin emekliler için kaldırılması gibi taleplerimizin yerine getirilmesini talep ediyoruz.”

EMEKLİYE İNTİBAK ZAMMI

2 bin yılı öncesi ve sonrası emekli olan vatandaşların maaşları arasında fark bulunuyor.

Bu adaletsizliğin giderilmesi için prim eşitlemesi yapılması ve intibak zammı talep ediliyor.

İşte detaylar...

 


Geri Dön