Kent Haberleri

Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi haziranın kaçında hesaplara yatacak? Emekli, dul ve yetim bayram ikramiyesi ne kadar?

Kurban Bayramı ikramiyelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı merakla sorgulanıyor. Emekli, dul ve yetim aylığı gibi maaşlar alanlara verilen bayram ikramiyesinde geri sayım başladı. Peki, Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi haziranın kaçında hesaplara yatacak? Emekli, dul ve yetim aylığı gibi maaşlar alanlara verilen bayram ikramiyesinde geri sayım başladı

Kurban Bayramı ikramiyelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı merakla sorgulanıyor. Emekli, dul ve yetim aylığı gibi maaşlar alanlara verilen bayram ikramiyesinde geri sayım başladı.

28 Haziran itibarıyla başlayarak olan Kurban Bayramı 4 gün sürecek. Emekliler ve bayram ikramiyesi alan diğer kişiler "Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi haziranın kaçında hesaplara yatacak?  Emekli, dul ve yetim bayram ikramiyesi ne kadar?" sorularına yanıt arıyor.

İşte Kurban Bayramı ikramiyelerine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Emekli, dul ve yetim aylığı gibi maaşlar alanlara verilen bayram ikramiyesinde geri sayım başladı. Yılda 2 kez hesaplara yatırılan ikramiyeler Kurban ve Ramazan Bayramlarının öncesinde ödeniyor. 

2023 yılında zamlı olarak hesaplara yatan ikramiye genelinde detaylar araştırılıyor. Kurban Bayramı 28 Haziran itibarıyla başlayarak 4 gün devam edecek. Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi haziranın kaçında hesaplara yatacak?  Emekli, dul ve yetim bayram ikramiyesi ne kadar? İşte detaylar...

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, SGK'dan yaşlılık,  malullük, vazife malullüğü, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara bayram ikramiyesi veriliyor. Öte yandan SGK'dan aylık alan; gaziler, muharip gaziler, şehit yakınları, şampiyon sporcular, güvenlik korucuları ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine veriliyor. EYT düzenlemesi ile emekli aylığı bağlananlar da bayram ikramiyesi alabiliyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ HAZİRANIN KAÇINDA YATACAK?

Kurban Bayramı 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Bu kapsamda ikramiyelerinin 19-27 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatılması bekleniyor. 

Net tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklayacak. Maaş işlemleri bu tarihe kadar yetişenler açıklanan tarihte, yetişmeyenler de ilk emekli aylığıyla birlikte ikramiyesini alabilecek.

KİM KAÇ TL İKRAMİYE ÖDEMESİ ALACAK?

Ramazan Bayramı ikramiyesi emekliler için 2.000 TL'ye yükseltilmişti. Emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi olarak da 2.000 TL verilecek.

Ölüm aylığı ya da iş göremezlik ödeneği alanlara da hisse/iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılacak. Örneğin; ölüm aylığı oranı yüzde 75 olan bin 500, yüzde 50 olan bin, yüzde 25 olan 500 lira ikramiye alabilecek.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Altın, dolar ve borsada son gelişmeler

Çeyiz düzecekler müjde! BİM'de buzdolabı 699 TL'ye, çamaşır makinesi 5.999 TL'ye, bulaşık makinesi 5.199 TL'ye düştü!