16 / 05 / 2024

Emekli Kuveytliler ikinci baharını Rizede geçirecek

Emekli Kuveytliler ikinci baharını Rizede geçirecek

Hektaş İnşaat Başkanı Ekşi, Kuveyt İş Çevreleri Derneğini kurunca yeni fırsatlar doğduğunu söyledi. Ekşi Kuveytli emekliler Karadeniz yaylalarında kalmak istiyor. Bunun için tesisler yapılacak dedi 



Türkiyenin son yıllarda Körfez ülkelerinde artan popülaritesi Körfez bölgelerindeki emeklilerin de ilgisini Türkiyeye yöneltti. Daha önce İskandinav ülkelerinin emeklilerini getirmeye çalışan Türkiye, bu ülkelerdeki kriz nedeniyle projesini ertelerken, bu kez petrol zengini Körfez ülkelerinin emeklileri, gözünü doğa harikası Karadeniz bölgesine çevirdi. Hektaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ekşi, Kuveytli ve Türk şirketlerlerin yer aldığı Kuveyt İş Çevreleri Derneğini (KUVİD) kurduklarını ve bu kurulan derneğin iki ülke arasında yeni yatırımların yolunu açacağını söyledi.

TÜRKİYEYİ TANITACAĞIZ

Derneğin her iki ülke arasında yeni yatırımların oluşması ve işbirliğinin artırılması için faaliyet göstereceğini belirten İbrahim Ekşi Kuveytli şirketlerin büyük bölümü Türkiyeyi tanımıyor. Ekonomik potansiyelini bilmiyor. Bilenler büyük çaplı şirketler. Biz hem Kuveytin hem de Türkiyenin küçük şirketlerini de bir araya getirmek istiyoruz. Şu anda üzerinde durduğumuz en önemli projelerin başında ise Kuveytteki emeklilerin Türkiyede yaşamalarını sağlamaları geliyor. Bunun için Karadeniz bölgesi ön plana çıkıyor dedi. Kuveytli emeklilerin Karadenize ve Türkiyenin diğer bölgelerine gelmesiyle büyük inşaat projelerinin başlayacağını söyleyen İbrahim Ekşi Bu proje devreye girdiğinde oteller, termal tesisler yapılacak diye konuştu. Bu projenin gerçekleşmesi için Kuveytli büyük yatırımcı grupların Karadenize otel yatırımı yapmayı planladığını söyleyen Ekşi Bu bölgelerin serin havası Araplar için bir nimet diye konuştu. KUVİD derneğinin diğer Körfez ülkelerine de yaygınlaşacağını söyleyen Ekşi, Körfezdekilerle Türk yatırımcılar arasında işbirliği yaratılmasını sağlamak istediklerini söyledi. 

2 bin yayla birbirine bağlanıyor

Hükümetin, yaylaları birbirine bağlayan yollar yapmak için projesi olduğunu söyleyen İbrahim Ekşi, bu projenin Körfez bölgesindeki insanların ilgisini çektiğini söyledi. Yaylaların birbirine bağlanmasıyla çevrenin korunması şartıyla belli bir plan içerisinde imara açılacağını söyleyen Ekşi Bu çalışmayla turistler şehirlere inmeden yayla turizmi yapabilecek dedi.

68 BİN İSTİHDAM

Ekşi, Karadenize yönelik turizm sektörü temsilcileri ve inşaatın önde gelen şirketleri tarafından şimdiden projeler oluşturduğunu belirterek, projeyle orta vadede 53 bin ilave yatak sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. Ekşi, 68 bin istihdam sağlanacak. Bölge yıllık 1 milyon 50 bin turisti ağırlayacak ve bu turistlere 6.5 milyon geceleme imkanı sunulacak. İnşaat sektörünün 1 milyon 325 bin metrekare inşaat yapması bekleniyor. Bu yatak kapasitesi ve inşaatların büyük kısmının yaylaya yönelik olması bekleniyor dedi.

KUVİDin kurucu üyeleri

İbrahim Ekşi

Fehmi Akın

D. Sevdil Yıldırım

Emin Çakmak

Mehmet Derici

Muhammet Aksan

Gökmen Başpınar

Uğur Güngör

Osman Yıldırım Coşkun

Muhammet Uğurcan Barman

Fikret Kaya

Çilek Mobilya 

Turkish Bank A.Ş

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş

Haliç Finansal Kiralama A.Ş

Fleet Corp Operasyonel Taşıt Kirama ve Turizm A.Ş

Uğur Akkuş

Cem Ataç

Bahri Uğraş

Ayhan  Şafak Kaçar

Ufuk Elmas

Mehmet Demirbilek

Mehmet Köse

Dr. Hasan Sert
Star/İbrahim Acar


Geri Dön