Ekonomi

Emekli maaş farklarında son durum! Emekli maaş farkları ne zaman yatırılacak?

Emekli maaş farkları gündemde yer alan konular arasında bulunuyor. Emekli maaş farkları ne zaman yatırılacak? İşte detaylar! 

Emekli maaş farkları ne zaman yatırılacak? Emekli maaş farkları yattı mı? sorularının yanıtını vatandaşlar aramaya devam ediyor.  

İşte emekli maaş farkları ne zaman yatırılacağına dair sorulan soruların detaylı yanıtları…  

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Memur emeklisi, malul, dul ve yetim aylığı alan halihazırda 2,5 milyon kişinin temmuz ayı zam farkları yarın ödenmeye başlanacak. Toplamda 6 milyar 447 milyon liralık ödeme yapılması planlanıyor. Emekli sandığı çatısı altında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların maaş farkı ödemesi yapılacak. Temmuz zammı ile enflasyondan oluşan farklar yarın hesaplara geçecek.

Maaş alacak hak sahipleri, banka ve PTT şubelerindeki hesaplarından maaş farkını alabilirler. Zam farkları, aylıklarını her ay alanlara temmuz ayı için 1 aylık ödenecek. Aylıklarını Mayıs, Haziran, Temmuz döneminde alanlara da 1 aylık fark ödemesi yapılması planlanıyor. Maaşlarını Haziran, Temmuz, Ağustos ayları için alanlara zam farkları 2 aylık, Temmuz, Ağustos, Eylül ayları için alanlara ise 3 aylık fark birden yatırılacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ FARKI NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre enflasyon haziranda aylık yüzde 4,95, yıllık ise 78,6 olarak gerçekleşti. Bu şekilde en düşük memur emeklisi maaşı 4 bin 289 liradan 6 bin 77 liraya oldu.

Emekli sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların temmuz ayı zam farklarının ödenmesine 28 Temmuz'da yani yarın başlayacak.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı açıklama doğrultusunda Emekli Sandığı kapsamındaki toplam 2 milyon 385 bin 799 kişinin 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacak. 28 Temmuz Perşembe ödenecek temmuz ayı zam farklarının toplam tutarı 6 milyar 447 milyon 227 bin 858 lira olacak. Buna göre, aylıklarını her ay alanlara temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında; aylıklarını üçer ettirilmiş oldu.

Ağustos ayı kira artışı açıklandı mı 2022? Ağustos ayı kira artış oranı ne kadar olacak?

TOGG’dan yeni açıklama! Herkes bu haberi bekliyordu! İşte detaylar!

Kredi kart borcu olanlar dikkat! Düzenleme yolda! İşte detaylar!