Ekonomi

Emekli maaş zammı ne zaman belli olacak? Temmuz emekli zammı ne zaman açıklanacak?

Emekli maaş zammı için beklemeye devam ediliyor. Temmuz ayı emekli zammının ne kadar olacağı merakla bekleniliyor. Peki Temmuz emekli zammı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar!Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Temmuz ayı emekli zammı da kesinlik kazanmış olacak

Emekli maaş zammı için milyonlarca emeklinin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Temmuz ayı emekli zammı da kesinlik kazanmış olacak. Memur, Bağ-Kur ve SSK emeklisi 2022 en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını araştırıyor. İşte merak edilen temmuz ayı emekli zammına dair ayrıntılar...

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Emekli maaş zammı için artık geri sayım başladı. Emekli ve memur emeklileri Temmuz ayı emekli zammının yapılmasını bekliyor. Son 6 aylık enflasyon farkı değerlendirilerek Temmuz emekli maaş zammında 5 aylık fark kesinleşmiş oldu. Temmuz zammı haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra belli olacak.

EN DÜŞÜK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca emekli ve memur emeklisi temmuz ayı emekli zammının açıklanmasını bekliyor. Şuan ki mevcut veriler ışında 6 bin 341 lira olan en düşük memur maaşı 8 bin 560 liraya; 4 bin 289 lira olan en düşük memur emeklisi de 5 bin 790 lira maaş alacak.

2000 öncesi SSK emeklisi maaşları 5 aylık enflasyon verileri dikkate alındığında 3 bin 93 liradan 4 bin 467 lira en düşük 2000 sonrası SSK maaşı ise 2 bin 500'den 2 bin 759'a yükselecek.

En düşük esnaf Bağ-Kur'u maaşı 3 bin 254 lira, tarım Bağ-Kur'u emekli maaşı da 3 bin 68 liraya çıkarılacak. Ancak başta da belirttiğimiz gibi bu rakamlar 4 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı verileriyle son halini almış olacak.

Motorine zam mı geldi? 16 Haziran Perşembe mazota zam mı geldi?

Altın fiyatlarında son durum ne? FED sonrası altın ne kadar oldu?

Bitcoin ne kadar? 15 Haziran Bitcoin, Ethereum, Ripple ne kadar oldu?