Kent Haberleri

Emekli maaş zammı yüzde 30,35 mi olacak? SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşına refah payı zammı var mı?

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, emekli maaş zamlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Emekli maaş zammında refah payı olacak mı? SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde kaç zam alacak? İşte detaylar...5 aylık enflasyon rakamının netlik kazanmasından sonra SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında ne kadar zam alacaklarını merak ediyor

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, emekli maaş zamlarının ne kadar olacağını sorguluyor. 5 aylık enflasyon rakamının netlik kazanmasından sonra SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında ne kadar zam alacaklarını merak ediyor.

Temmuz ayına iki haftadan kısa bir süre kala emeklilerin gözü kulağı temmuz ayında gelecek zam oranına çevrildi. Peki, Emekli maaş zammında refah payı olacak mı? SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde kaç zam alacak? İşte detaylar...

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Asgari ücret için ilk komisyon dün toplandı. Bu kapsamda emekliler kendileri için ne zaman açıklama yapılacağını merak ediyor. Emekli zammına ilişkin araştırmalar sürüyor. Maaşlarına 6 aylık periyotlar şeklinde enflasyon oranı tutarında zam alan emekliler Temmuz ayında yapılacak olan zammı dört gözle bekliyor.

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının belli olmasından sonra 5 aylık enflasyon oranı belli olurken bu orana Haziran ayı enflasyon verisinin eklenmesi ile 6 aylık oran belli olacak. Bu orana refah payı artışı da eklenince emeklinin alacağı zam oranının yüzde 30-35 seviyelerine çıkması öngörülüyor.

5 AYLIK ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI!

SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyonun netlik kazanmasından sonra maaş zammı alıyorlar. Açıklanan son Mayıs enflasyon verisinden sonra 5 aylık enflasyon oranı 15,26 olurken bu orana Haziran ayı verisi de dahil edilecek.

TEMMUZ'DA EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE OLACAK? 

SSK ve Bağ-Kur emeklisi Temmuz ayında enflasyon oranına ek olarak refah payı artışı yapılacak. Yüzde 20 seviyelerine yakın olacağı öngörülen orana eklenecek refah payı artışı ile SSK ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı zam oranı yüzde 30, 35 seviyelerine çıkacak.

Kamu işçisine yapılan yüzde 45'lik zam oranı da emeklilerin zam oranının belirlenmesinde önemli bir diğer kriter olarak etki edecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEMMUZ ZAMMI AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşını 22 bin liraya çıkaracağı müjdesini verirken emekliler için ise şu ifadeleri kullandı: "Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin TL'yi bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak"

Asgari ücretli çalışanlara bayram ikramiyesi var mı? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Altın taş üstünde taş bırakmadı! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 14 Haziran 2023 canlı altın fiyatları