Kent Haberleri

Emekli maaş zammında rekor rakam göründü! Müjdeli haber az önce geldi! Emeklilerin yüzü sonunda gülecek! 

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zamlı maaşlarda beklenen rekor rakam  göründü. Müjdeli haber az önce geldi. Emeklilerin yüzü sonunda gülecek. İşte emekli maaş zammında son dakika gelişmesi... Seyyanen zam, refah payı ve enflasyon farkı verilerek emeklilerin maaşlarındaki artış belli olmaya başladı

Emeklilerin dört gözle beklediği zamlı maaşlarla ilgili son dakika gelişmeler yaşanıyor. Seyyanen zam, refah payı ve enflasyon farkı verilerek emeklilerin maaşlarındaki artış belli olmaya başladı. Emekli maaş zammında rekor rakam göründü. Müjdeli haber az önce geldi! Emeklilerin yüzü sonunda gülecek.

Peki emekli maaşı ne kadar olacak? 2023 emekli maaşı kaç lira olacak? 10 bin lira alan bir emeklinin yeni zamlı maaşı ne kadar olacak? İşte emekli maaşında son dakika gelişmesi...

EMEKLİ MAAŞ ZAMMINDA REKOR RAKAM!

Emekli maaş zammı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. En son emeklilere zam ocak ayında yapılırken Temmuz ayında emeklilerin maaşlarının ne kadar olacağı ise büyük merak konusu olmaya devam ediyor.

Ocak ayında emeklilerin maaşlarına yüzde 30 zam yapılmıştı. Ardından en düşük emekli maaşı 7,500 liraya yükseltidi. Ancak bu gelişme 7,500 liranın altında maaş alanları sevindirirken, yüksek maaş alan emeklilere artış yapılmaması emeklileri üzmüştü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 7.500 TL üzerinde maaş alanlar için bir düzenleme yapılacağını açıklayarak emeklilere müjdeli haberi açıkladı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da 7,500 liranınüzerindemaaş alan emeklilerin yüzlerini güldürecek açıklamalarda bulunmuştu. Yeni emekli zammın kademeli olacak şekilde uygulanması bekleniyor.

14 BİN 500 TL OLACAK!

Kademeli zamla birlikte emeklilerin 10-15 bin TL maaş alanların yüzder 45 artması beklenirken 15-20 bin maaş alanlara yapıalcak zam oranı ise yüzde 40 olması bvekleniyor.

bu tutarların üzerinde maaş alanlar için yapılması planlana  zam tutarı ise yüzde 35 olarak  bekleniyor. Eğer bu tahminler uygulanırsa 10 bin lira olan bir emeklinin maaşı 14 bin 500 lira olacak. 

SSK ve Bağkur emekli ikramiyelerine kallavi zam mı geliyor? Temmuz 2023 emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Hemen bakın!

Asgari ücret, emekli ve memur zammı için AK Parti'den hızlı açıklama! Ansızın duyuruldu, hemen bakın!