29 / 04 / 2024

Emekli maaşı alan on binlerce kişiye müjde! Dul ve yetim maaşlarına ek ödeme!

Emekli maaşı alan on binlerce kişiye müjde! Dul ve yetim maaşlarına ek ödeme!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla, emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılmıştı. Ancak diğer yandan dul ve yetim maaşlarında da oran artışları gerçekleşti. Peki buna göre dul ve yetim maaşı alanlar yeni ödemelerinde ne kadar fark alacak?



2023 senesinin Ocak-Temmuz ayları arasında uygulanacak memur ve emekli maaşları için yapılan yüzde 30'luk zam oranı TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe girdi. Buna göre 2023 senesinin Ocak ile Temmuz ayları arasında en düşük SSK, Bağ-Kur emekli maaşı bu dönemde 5 bin 500 TL olacak.

Emekli maaşı alan on binlerce kişiye müjde! Dul ve yetim maaşlarına ek ödeme!

En düşük emekli maaşı yüzde 57 artışla 3.500 TL'den 5.500 TL'ye çıkarken, geçtiğimiz yılın ocak ayında 2 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liraya yükseldi ve en düşük emekli maaşı için yıllık artış oranı yüzde 120 oldu.

Sabah’ın haberine göre, yapılan yeni düzenleme ile dul ve yetim aylıklarında da oran artışı yapılırken, düzenleme kapsamında on binlerce kişi yeni maaşlarında ek ödeme alacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön