24 / 06 / 2024

Emekli maaşı asgari ücrete eşitlenecek! Emeklilere son dakika çağrısı geldi! 

Emekli maaşı asgari ücrete eşitlenecek! Emeklilere son dakika çağrısı geldi! 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve maaşları yükseltme çağrısını yineledi. İşte Özel'in o açıklaması...



CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Kütahya İl Başkanlığında açıklamalarda bulundu. Özel, söz konusu açıklamasında emekli maaşı ile ilgili çağrısını yineledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmelere değinen Özel, "Cumhurbaşkanı'mızla da konuşurken belirttim, Devlet Bey'e de söyledim. Görüştüğüm  siyasi isimlere söylüyorum. Bu işin siyaseti yok kardeşim" diye konuştu.

Emekli maaşı asgari ücrete eşitlenecek! Emeklilere son dakika çağrısı geldi! 

EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILACAK 

NTV'de yer alan habere göre; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ele ele verilerek emeklilerin maaşlarının önce asgari ücrete çıkarılacağının altını çizdi. 

Özel, herkesi 26 Mayıs Pazar günü  Ankara  Tandoğan'da gerçekleştirilecek olan Büyük Emekli Mitingi'ne davet ettiklerini de anımsattı ve "Kim hakkını arıyorsa yanında olacağız. Gün gelecek emeklilerle gün gelecek öğretmenlerle gün gelecek çiftçilerle gün gelecek esnafla gün gelecek vergide adalet mitinginde meydanlarda hep birlikte olacağız" ifadelerini kullandı. 

Öğretmenlerin atama talepleri konusunu gündemde tutmaya devam edeceklerinin altını çizen Özel, bunun için 18 Mayıs'ta saat 13.00'te İstanbul'da Saraçhane Meydanı'nda olacaklarına vurgu yaptı. 

Emekli maaşı asgari ücrete eşitlenecek! Emeklilere son dakika çağrısı geldi! 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz gün de başka bir açıklamasında kötü ekonomi yönetiminin emekliye, emekçiye, memura, alın teri ile geçinen tüm vatandaşlara büyük bir çöküş yaşattığını söylemişti. 

Özgür Özel, söz konusu açıklamasında "Hayat pahalılığını, yüksek enflasyonu, artan kiraları, TL'nin aşırı değer kaybını hepimiz görüyoruz. Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yapılan bir çalışmaya göre kira sorununda Avrupa şehirleri arasında vatandaşın en çile çektiği, kira sorunun en yüksek olduğu kent İstanbul. Megakent İstanbul'daki ortalama kira bedeli 23 bin TL. En düşük emekli aylığı ise 10 bin lira. Asgari ücret 17 bin 2 lira. Ortalama kira 23 bin lira" ifadelerini kullandı ve bunun Avrupa'da bir örneği olmadığına dikkat çekti. 

Özel, çalışanların ortalama kiranın yüzde 20 altında asgari ücret aldığının, emeklilerin de ortalama kiranın yarısından az maaş aldığının altını çizdi. 

Yüzde 25 zam sınırı kaos nedenidir: Geliri yüksek kiracılar evleri bırakmıyor! 

Bostancı'da 3 ay önce 6 milyon 250 bin TL'den satılan ev şimdi 38 bin 500 liradan kiralanıyor!

Evlenecek gençlere müjde: 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL'lik kredi 21 Mayıs'ta hesaplarda! 


Geri Dön