Ekonomi

Emekli maaşı bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar?

Ramazan Bayramı yaklaşırken, milyonlarca emekli bayram ikramiyelerini ne zaman alacaklarını sorguluyor. İşte 2023 bayram ikramiyelerine dair detaylar!İşte milyonların merak ettiği, “Emekli maaşı bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?” sorusunun yanıtı…

Bayram ikramiyesi Ramazan Bayramına sayılı gün kala sorgulanıyor. İşte milyonların merak ettiği, “Emekli maaşı bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?” sorusunun yanıtı…

EMEKLİ MAAŞI BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı için emekli kişilere hibe edilecek olan 2 bin TL değerindeki bayram ikramiyesinin Nisan ayında hesaplara yatırılacağı açıklandı.

Bayram ikramiyelerinin yatacağı tarih belirtilerek, "Emeklilerimizin bayramlarını kutlu geçirmeleri için 2018 yılından bu zamana kadar 114 milyar lira bayram ikramiyesi ödenmiştir. 2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi bayram öncesi, nisan ayı içinde, Kurban Bayramı ikramiyesi de yine bayram öncesi haziran ayı içinde ödenecektir." İfadelerine yer verdi.

Her sene olduğu gibi bu sene de bayramda emeklilere ikramiye hesaplarına yatırılacak. 21 Nisan Cuma günü yani Ramazan Bayramı öncesi ikramiyelerin ödeneceği tarih ile ilgili açıklama geldi.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından, zamlı bayram ikramiyelerinin yatırılacağı tarih belirlendi. 2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi bayram öncesi Nisan ayı içinde ödemeler yapılacaktır. Ödemelerin 20 Nisan tarihinden 1 hafta önce ödeneceği tahmin edilmektedir.

RAMAZAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emekli bayram ikramiyesine yapılacak olan zam oranı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Buna göre; Emekliye bayram ikramiyesi 1,100 liradan 2 bin TL’ye çıkarıldı. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekliye 2 bin lira ödeme yapılacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLİR?