Kent Haberleri

Emekli maaşı hesaplamalarında büyük deprem! Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı emeklilerinin 3 aylık zammı peş peşe hesaplandı

Emekli maaşı hesaplamalarında büyük deprem yaşanıyor. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerinin 3 aylık zammı peş peşe hesaplandı... Hemen bu rakamlara bakın...13 milyondan fazla emekli vatandaşın merakla beklediği konuya ilişkin hükümetten önemli sinyalleri geldi

Yeni yıla çok kısa bir zaman kala emeklilere verilecek olan zam da merak konusu oldu. 13 milyondan fazla emekli vatandaşın merakla beklediği konuya ilişkin hükümetten önemli sinyalleri geldi. Peki emeklilere ne kadar zam gelecek? İşte emekli maaşları ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan emekli zammı Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasından sonra belli oluyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, emekliler yılbaşı öncesi verilecek olan zam oranlarını merak ediyor ve araştırıyo. Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar ise zamma refah payı getirileceği sinyali şeklinde yorumlandı. 

Emekli maaşı hesaplamalarında büyük deprem yaşanıyor. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerinin 3 aylık zammı peş peşe hesaplandı... Hemen bu rakamlara bakın...

6 AYLIK ENFLASYON ORANLARI BELİRLEYİCİ OLACAK!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen emekli zammı ocak ve temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ocak ayında Temmuz-Aralık dönemindeki 6 aylık enflasyon oranı kadar, Temmuz'da da Ocak-Haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon rakamları kadar zam alıyor. 

2023 YILI EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Haziran'da yapılan zam sonrasında; Temmuz ayının Haziran ayına göre, Ağustos ayının Temmuz ayına göre ve Eylül ayının Ağustos ayına göre enflasyon farkları toplandığında enflasyondaki yüzde 6.91 artış TÜİK tarafından tespit edildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, böylece de 6 aylık enflasyon farkının yarısı da belli olmuş oldu. Kalan 3 ayın bir önceki aylara göre enflasyon farklarının da toplanıp 6,91'e eklenmesiyle 6 aylık enflasyon farkı belli olacak.

Yine aktarılan detaylara göre, diğer 3 ayın enflasyon oranlarının açıklanmasıyla beraber enflasyon farkı ortaya çıkacak.

2023 YILI EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2022 yılı ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memura 41,69 ve emekliye yüzde 42,35 oranında zam yapılmıştı.

Gerçekleşecek olan enflasyonun yüzde 15 oranında olması halinde emeklilerin en az yüzde 15'lik zam alacağı belirtiliyor.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, Financial Times'ta!

Bu 7 bankada adeta deprem oluyor! Yapı Kredi, Garanti, Ziraat, QNB, Akbank, TEB, ING peş peşe açıkladı! Hemen bakın!

Altın darmaduman oldu! Altındaki kara haberi duyanlar yerinden kıpırdayamadı! Hemen son dakika rakamlarına göz atın!