Kent Haberleri

Emekli maaşı kaç TL olacak? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli zammı netleşiyor! Şimdi bu rakamlara bakın!

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla beraber milyonlarca emekli, 2023 Ocak zammını merak etmeye başladı. 'Ocak 2023 emekli zammı ile en düşük ve en yüksek emekli maaşı kaç lira olacak?' sorusunun yanıtı araştırılıyor. İşte merak edilen ayrıntılar... Son olarak uygulanan Temmuz zammında 6 aylık enflasyon verileri doğrultusunda emeklilerin maaşlarına yüzde 42

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla beraber milyonlarca emekli, 2023 Ocak zammını merakla araştırmaya başladı. Son olarak uygulanan Temmuz zammında 6 aylık enflasyon verileri doğrultusunda emeklilerin maaşlarına yüzde 42.35'lik bir zam gelmişti. 

Emekli zammı ocak ve temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamları dikkate alınarak hesaplanıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ocak ayında Temmuz-Aralık dönemindeki 6 aylık enflasyon oranı kadar, Temmuz'da ise  Ocak-Haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon rakamları kadar zamlı maaş alıyor. 

'Ocak 2023 emekli zammı ile en düşük ve en yüksek emekli maaşı kaç lira olacak?' sorusunun yanıtı araştırılıyor. Peki en düşük emekli maaş 2023'te kaç lira olacak? Emekli Ocak 2023 zammı ne kadar olacak? İşte merak edilen ayrıntılar..

Habertürk'ün aktardığı detaylara göre; Temmuz ayının Haziran ayına göre ve Ağustos ayının Temmuz ayına göre enflasyon farkları toplandığında enflasyondaki 3,83 yükseliş TÜİK tarafından belirlendi. 

Kalan 4 ayın bir önceki aylara göre enflasyon farklarının da toplanıp 3.83'e eklenmesiyle 6 aylık enflasyon farkı belirlenecek. Diğer 4 ayın enflasyon oranlarının açıklanmasıyla beraber de enflasyon farkı meydana çıkacak. 

Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon beklenti anketi sonuçlarına göre, SGK, Bağ-Kur emeklisi, memur ve memur emeklisinin zam oranlarına ilişkin son dakika detayları gelmeye başladı.

2023 OCAK EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK? EMEKLİYE KAÇ LİRA ZAM YAPILACAK?

2022 yılı ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memura 41,69 ve emekliye yüzde 42,35 oranında zam uygulandı. Gerçekleşecek olan enflasyonun yüzde 15 oranında olması durumunda memurların en az yüzde 15'lik zam alacağı öngörülüyor. 

Buna göre; yüzde 15 oranındaki enflasyon farkı ile en düşük emekli maaşının 3 bin 500 Türk Lirası'ndan 4 bin 25 Türk Lirası'na yükselmesi tahmin ediliyor. 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun da merak edilen 2023 emekli zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu. SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekli zamlarına ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada 1 Ocak 2023 tarihinde asgari ücretin 7 bin 500 lira, en düşük emekli aylığının da 5 bin lira olacağını öngördüğünü paylaştı. 

Vakıfbank ve Halkbank'tan emekli promosyonu açıklaması! Rakamlar peş peşe geldi!

Asgari ücrette Ocak şoku! 1 Ocak 2023 Asgari ücret kaç lira olacak? Hemen bakın! 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Çırak ve staj sigortası olana emeklilik yolu açılıyor...