27 / 04 / 2024

Emekli maaşı, memur maaşı ve asgari ücret ne kadar olacak? Maaşlara gelecek zam belli oluyor!

Emekli maaşı, memur maaşı ve asgari ücret ne kadar olacak? Maaşlara gelecek zam belli oluyor!

2023 yılına az bir süre kalmışken asgari ücret, memur ve emekli maaşları şekillenmeye başlıyor. Peki asgari ücret, memur ve emekli maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar…



Milyonlarca emekli, asgari ücret ile çalışan ve memur gözünü ocak ayında açıklanacak zam oranlarına çevirdi. Ek zamlar ile birlikte 2022 senesinde geçerli olacak artışların enflasyonun üzerinde olması ihtimal. 14 milyon emekli, 5 milyon kamu çalışanı ve 8 milyondan fazla asgari ücret ile çalışan kişilere, yeni maaş artışları için çalışmalar önemli derecede hız kazandı. Asgari ücret Ocak 2023, emekli ve memur zammı ne kadar olacak? sorusuna vatandaşlar yanıt aranıyor. İşte yeni maaş hesaplamaları...

ÖNCE TABAN MAAŞ ARTIYOR

A Haber’in haberine göre; SSK ve Bağ-Kur emeklileri her sene ocak ve temmuz aylarında bir önceki altı aylık enflasyon kadar artış alıyorlar. Son olarak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında temmuzda % 42'inin üzerinde bir artış gerçekleşti.

Bu noktada taban maaşlarda da iyileştirme olmuştu. Ocak ayında 1. 500 liradan 2. 500 liraya çıkartılan taban maaş Temmuz ayında 2. 500 liradan 3. 500 liraya yükseltilmişti. Bu şekilde en düşük emekli maaşı ocak ayından bakıldığında 3. 500 liraya çıkartılmış oldu.

Emekli maaşı, memur maaşı ve asgari ücret ne kadar olacak? Maaşlara gelecek zam belli oluyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön