Ekonomi

Emekli maaşı olanlara tam 7 bin 250 TL promosyon! TEB, Akbank, Yapı Kredi, ING, Garanti çıldırdı

Asgari ücret ve emekli maaşlarının yükselmesinin ardından emeklilere yönelik verilen promosyonlara da zam geldi. Şu anda bankalar tarafından verilen promosyonlar 7 bin 500 TL'ye kadar çıkıyor. TEB, Akbank, Yapı Kredi, ING, Garanti birbiriyle yarışıyor ama bu rakamların da düşük olduğu belirtiliyor. TEB, Akbank, Yapı Kredi, ING, Garanti birbiriyle yarıştığı promosyonların miktarı son olarak 7 bin 250 TL'ye kadar çıktı

Asgari ücret ve emekli maaşlarının yükselmesinin ardından emeklilere yönelik verilen promosyonlar da ciddi şekilde arttı. TEB, Akbank, Yapı Kredi, ING, Garanti birbiriyle yarıştığı promosyonların miktarı son olarak 7 bin 250 TL'ye kadar çıktı. Uzmanlar bu rakamın bile günümüz şartları için az olduğunu ifade ediyor. 

Haziran ayında bankalar arasında başlayan emekli promosyonuna zam yapma yarışı, temmuz ayında emeklilerin maaşlarına zam almasıyla birlikte daha da kızıştı. Şimdilerde bankalar en çok promosyonu vermek için birbiri ile yarış halinde iken emeklilere en yüksek nakit promosyon ödemesi gerçekleştiren bankaların ödediği miktarlar 7 bin 250 TL’ye kadar yükseldi. Öte yandan ek promosyonlar ile bu tutar, 7 bin 500 TL’ye dayandı.

BANKALAR BİRBİRLERİYLE YARIŞA GİRDİ 

Son gerçekleştirilen emekli promosyonları zamlarının ardından Türkiye İş Bankası, emekli maaşını taşıyan vatandaşlara 5 bin TL’ye varan promosyonlar vermeye başlamışken; TEB, emekli maaşını taşıdıktan sonra, iki adet otomatik fatura talimatı veren emeklilere, 5 bin 500 TL’ye varan promosyonlar ödemeye başladı. Öte Akbank, ING ve  QNG Finansbank isimli bankalar ise, emekli aylığı 1.499 TL’ye kadar olan vatandaşlara 4 bin 650 TL; emekli aylığı 1.500 TL ile 2.499 TL arasında olan vatandaşlara 5 bin 800 TL; emekli aylığı 2.500 TL ve üzerinde olan vatandaşlara ise, 7 bin TL nakit promosyon ödemesi yapacağını duyurdu. 

ŞU ANDA EN YÜKSEK PROMOSYON 7 BİN 250 TL

Emekli promosyonları zam yarışında öne çıkan bankalar ise; Garanti BBVA ve Yapı Kredi Bankası oldu. Son zam ile birlikte emekli promosyonlarında çıtayı 7 bin 250 TL’ye yükselten Garanti BBVA ve Yapı Kredi Bankası, ağustos ayından itibaren taahhüt imzalayacak olan tüm emeklilerin zamlı promosyonlardan yararlanabileceğini duyurdu.

 

Garanti BBVA ve Yapı Kredi Bankası’ndan yapılan duyurular doğrultusunda, emekli aylığı 1.500 TL’ye kadar olan (1.500 TL hariç) emeklilere 4 bin 850 TL; emekli aylığı 1.500 TL ile 2.500 TL arasında olan (2.500 TL hariç) emeklilere 6 bin TL; emekli aylığı 2.500 TL ve üzerinde olan emeklilere ise, 7 bin 250 TL nakit promosyonlar verileceği öğrenildi. Öte yandan ek promosyon ödemesi de yapan bu bankalar, otomatik fatura talimatı verme gibi işlemleri yerine getiren emeklilere 7 bin 500 TL’ye varan promosyonlar vereceğini açıkladı. 

Simide şok zam! Hemen yeni fiyatına bakın ekmekten daha pahalı!  

KDV'de yeni gelişme! Oran yüzde 31’e geriledi 

Araç ve emlakta fahiş fiyat gelişmesi! 7 maddeye dikkat