06 / 05 / 2024

Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı? Emekli maaşı ne zaman verilecek? Nisan 2024 maaşını bekleyenler hemen bakın

Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı? Emekli maaşı ne zaman verilecek? Nisan 2024 maaşını bekleyenler hemen bakın

Milyonlarca kişi emekli maaşlarının bayramdan önce hesaplara yatırılıp yatırılmayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Nisan 2024 emekli maaşı bayramdan önce hesaplara yatırılacak mı? 



Yaklaşan Ramazan Bayramı için harcama yapacak olan milyonlarca emekli vatandaş, emekli maaşlarının bayramdan önce yatıp yatmayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Geçtiğimiz senelerde bayram tatillerinden önce hesaplara yatırılan maaşların bu sene de aynı şekilde yatırılıp yatırılmayacağı merak ediliyor. Peki Nisan 2024 emekli maaşı bayramdan önce hesaplara yatırılacak mı? 

Ramazan Bayramı için hazırlıklar hız kesmeden sürerken, milyonlarca memur ve emekli de maaşlarının hesaplara ne zaman yatırılacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Geçtiğimiz senelerde maaşları bayram öncesine çekilirken, bu sene de bayramdan önce yatar mı sorusunun yanıtı pek çok kişinin gündeminde yer alıyor.

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE YATAR MI?

Sözcü'de yer alan habere göre memur ve emekli maaşı ödemeleri bu sene öne çekilmeyecek. Memur maaşları 15 Nisan 2024 tarihinde hesaplara geçecek.

Bayrama kısa bir zaman kalmışken SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı maaş ödemelerinin erken yapılıp yapılmayacağı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Emekli maaşı ödemelerinin tahsis numarasına göre her ay olduğu gibi yine aynı şekilde banka hesaplarına yatırılması bekleniyor.

Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı? Emekli maaşı ne zaman verilecek? Nisan 2024 maaşını bekleyenler hemen bakın

BAYRAM ÖNCESİ HESAPLARA YATIYORDU

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre geçtiğimiz senelerde memur ve maaşları Ramazan ve Kurban bayramlarından önce ödeniyordu. Ramazan Bayramı geçtiğimiz sene 21 Nisan - 23 Nisan tarihlerindeydi. SSK emeklilerine geçtiğimiz sene ödemeler 14 Nisan - 16 Nisan 2023 tarihinde, Bağ-Kur emeklilerine ise maaş ödemeleri 17-18 Nisan 2023 tarihlerinde yatırılmıştı.

Kurban Bayramı da 28 Haziran - 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleşmiş, O dönemde de yine emekli aylığı ve ikramiyeleri 17-23 Haziran 2023 tarihlerinde hesaplara yatmış, memurlar da maaşlarını bayramdan önce almıştı.


HAZİNE'DEN GENELGE


Bu sene ise Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün ilgili birimlere göndermiş olduğu genelgeye göre, nisan 2024 memur maaşları bayramdan önce yatmayacak ve ayın 15'inde hesaplara geçecek.

1 Nisan 2024 sabahı Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından Bakan adına Mahmut Varol imzasıyla gönderilmiş olan ve kamu görevlilerini yakından ilgilendiren genelgeyi SÖZCÜ Gazetesi  Ankara  Temsilcisi Saygı Öztürk yayınladı.

Maaş ve ücretlerin personellere her ayki vaktinde yatacağı bildirilen söz konusu genelgede ayrıca "Banka hesaplarına aktarılan maaş/ ücretlerin, ilgili bankalar tarafından personele her ay olduğu gibi zamanında ödenmesi sağlanacaktır" ifadelerine yer verildi.

İstanbul, satılık konut stok adetlerinde zirvede!

TOKİ'den Nisan 2024 fırsatı! 9 kampanyada 1.354 yeni konut geliyor!

Renault Nisan 2024 kampanyalarını peş peşe açıkladı! Clio, Taliant, Megane, Captur... Hemen bakın!


Geri Dön