Kent Haberleri

Emekli maaşları hakkında flaş gelişme. Zam bekliyorlardı

Türkiye'de ikamet eden emekli vatandaşlar temmuz ayı enflasyon rakamlarının hesaplanmasının ardından zam bekliyordu. Emekli maaşlarıyla ilgili başka bir haber geldi. Peki emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak. İşte detaylar... Emekli vatandaşlar da temmuz ayı enflasyon oranının belli olmasının ardından maaşlarına yüzde kaç zam yapılacağını araştırıyor

Ülkemizde ikamet eden vatandaşlar temmuz ayında gerçekleştirilecek zam oranını bekliyor. Emekli vatandaşlar da temmuz ayı enflasyon oranının belli olmasının ardından maaşlarına yüzde kaç zam yapılacağını araştırıyor. Emekli vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber de kısa süre önce geldi. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yassıyla birlikte emeklilik hayaline kavuşanların sayısı arttı. Milyonlarca emekli, maaşların banka hesaplarına yatacağı tarihleri araştırıyor. Mayıs ayında en çok araştırılan konulardan biri olan emekli maaşı ödeme tarihleri hakkında önemli açıklamalar geldi.

SSK ve Bağkur tahsis numarası ile maaş günü sorgulama gündemdeki önemini koruyor. Emekli maaşını hesaptan çekmek isteyenler maaş günlerini araştırmaya devam ediyor. SGK’dan yapılan açıklamaya göre 2023 Mayıs ayında SSK emekli maaşları şu tarihlerde hesaplara yatacak:

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar: 17 Mayıs Çarşamba günü

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar 18 Mayıs Perşembe günü

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar 19 Mayıs Cuma günü

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar 20 Mayıs Cumartesi günü

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21 Mayıs Pazar günü

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar 22 Mayıs Pazartesi günü

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar 23 Mayıs Salı günü

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar 24 Mayıs Çarşamba günü

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar 25 Mayıs Perşembe günü

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar her ayın 26 Mayıs Cuma günü

BAĞKUR EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Milyonlarca emeklinin merak ettiği Bağkur emekli maaşı ödemeleriyle ilgili önemli tarihler açıklandı. Sigorta tahsis numarasının son rakamına göre Bağkur’lu emeklilerin mayıs ayı maaşları şu tarihlerde ödenecek: