Kent Haberleri

Emekli maaşlarına bayram düzenlemesi… Maaşlar hangi tarihte yatacak?

20 Nisan’da başlayacak bayram tatili öncesinde emekli maaşlarının yatıp yatmayacağı sorusuna yanıt geldi. İşte gün gün maaş ödeme takvimi…Bayram öncesi 17 Nisan haftasında emekli ikramiyelerinin yatacağı müjdesini alan emekliler için maaş ödeme takvimi de netlik kazandı

SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur emeklilerinin merakla beklediği emekli maaşlarını ödeme takvimine ilişkin beklenen haber geldi.

Bayram öncesi 17 Nisan haftasında emekli ikramiyelerinin yatacağı müjdesini alan emekliler için maaş ödeme takvimi de netlik kazandı.

MAAŞLAR BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK

Açıklanan detaylara göre, emeklilere maaş  ödemeleri, zamlı olarak maaş tahsis numarasına bakılarak ödenecek. Emekli sandığı emeklileri içinse uygulama daha farklı olacak. Peki kime ne zaman maaş ödemesi yapılacak?

Maaşların Ramazan Bayramı öncesinde ödenmesi beklentisinde olan emekliler için müjdeli haber gelirken, SSK ve Bağkur emeklilerine maaş ödemelerinin normal aldıkları maaş tarihinden önce yapılacağı bildirildi.

Peki  2023 Ramazan Bayramı öncesi emekli maaşları hangi tarihlerde ödenecek?

Alınan bilgiye göre maaş ödemesi normal şartlarda her ayın ikinci yarısında yapılan Bağkur ile SSK emeklileri için bu ay  ödemelerinin bu ayın 20’sinden sonra olması gerekiyordu. Ancak Ramazan Bayramı tatilinin araya girmesi nedeniyle yeni bir düzenleme yapıldı.

EMEKLİLER ÇİFTE BAYRAM YAŞAYACAK

Buna göre, Ramazan Bayramından önce, bu kapsamda anılan tarihte maaşlarını alan emeklilere maaş ödemeleri ikramiyeleri de dahil edilerek yapılacak ve emekliler adeta çifte bayram yaşayacak.

Maaş ödemeleri hesaplarına her ayın ikinci yarısında geçmeye başlayan Bağkur ile SSK emeklisi vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 21 Nisan 2023 tarihi öncesinde paralarını alabilecek.

 

Peki maaşlar hangi tarihte yatacak? İşte maaş ödeme takvimi…

SSK EMEKLİLERİNE MAAŞ ÖDEME TAKVİMİ

Maaşlarını her ay 17, 18, 19, 20’sinde alan emekliler 14 Nisan 2023 tarihinde,

Maaşlarını 21, 22, 23’ünde alan emekliler 15 Nisan'da

Maaşlarını 24, 25, 26’sında alan emekliler 16 Nisan tarihinde maaşını alacak.

BAĞKUR’LULAR İÇİN MAAŞ ÖDEME TAKVİMİ

Maaşlarını ayın 25 ve 26’sında alan Bağkur emeklilerine 17 Nisan'da,

Maaşlarını 27 ve 28’inde alanlara 18 Nisan'da maaş ödemesi yapılacak.

EMEKLİ SANDIĞI MAAŞ ÖDEME TAKVİMİ

Emekli Sandığı’ndan emekli olan vatandaşlar da bayram ikramiyelerini erken alacak ve ikramiyeler19 Nisan 2023 tarihinde hesaplara yatırılacak. Maaş ödemeleri içinse Emekli Sandığından erken yatırılacağına dair bir açıklama yapılmazken, bu nedenden dolayı Emekli Sandığı maaşlarının  önceden değil normal tarihinde yatırılacağı öngörülüyor.

Ziraat Bankası 10 bin TL nakit ödeme yapacak! Ay sonuna kadar süresi var!

EYT'li emekli göçü başladı! O illerde emlak fiyatları katlandı!