01 / 10 / 2024

Emekli maaşlarında flaş gelişme! Bakan Işıkhan'dan son dakika açıklaması geldi! 

Emekli maaşlarında flaş gelişme! Bakan Işıkhan'dan son dakika açıklaması geldi! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması geldi. Bakan Işıkhan, bu yıl emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili flaş gelişmesi duyurdu.




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklileri yakından ilgilendiren maaş konusu ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, bu sene emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili çalışma yaptıklarını söyleyerek, "Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz" dedi.

BAKAN IŞIKHAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Haberglobal'de yer alan habere göre; Bakan Işıkhan emekli maaşlarıyla ilgili gelen soruları yanıtladı. Işıkhan, "2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili bir çalışmanız var mı? Kamuoyunda konuşulan bazı formüller var, bunlarla ilgili bir netlik var mı?" sorusu üzerine Işıkhan şunları söyledi:

"Bir netlik yok, ekiplerimiz çalışıyor, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz." 

Bakan Işıkhan, "Çalışma saatlerinin kısalmasına yönelik bir çalışmanız var mı?" sorusuna da "Böyle bir çalışmamız yok" yanıtını verdi.

Emekli maaşlarında flaş gelişme! Bakan Işıkhan dan son dakika açıklaması geldi! 

2025 EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca emeklinin gözü 2025 emekli maaşlarında. Emekliler yeni yılda ne kadar maaş alacaklarını merak ediyor.

Özellikle memur emeklilerinin enflasyonun altında ezildiğini dile getiren İsa Karakaş, yılbaşında da benzer bir durumun yaşanacağını söyledi.

Memur emeklileri için, "Yüksek ihtimalle memur emeklileri yüzde 10'u geçmeyecek bir zam alacaklar." Diye konuştu. İsa Karakaş açıklamasında SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin ise yüzde 15’in üzerinde bir zam görmeyeceğini söyledi.

Memur ve emeklinin Ocak 2025 zammı için masadaki son rakamlar ortaya çıktı!

Bağ-Kurlular dikkat! Bunu yapmadan emekli olamazsınız…

Geri Dön