Ekonomi

Emekli maaşlarında sır perdesi aralandı! Yüzde 40 iddiası gerçek mi?

Yeni yılda emekli zammı ne kadar olacak, belli oldu mu? 2023 Emekli maaşı zam oranı kaç olur? Emekli vatandaşlar, en düşük ve en yüksek emekli maaşı kaç TL olur?Yeni yıl öncesinde her geçen gün gelişmeleri yakından takip etmek isteyen emekli vatandaşlar, Emekli maaşı zammı ne kadar olacak? 2023 Emekli zam oranı ne zaman belli olur sorularına cevap arıyor

Her sene olduğu gibi bu yıl da emekli maaşına zam konusu en çok merak edilen konlar arasında yer aldı. Yeni yıl öncesinde her geçen gün gelişmeleri yakından takip etmek isteyen emekli vatandaşlar, Emekli maaşı zammı ne kadar olacak? 2023 Emekli zam oranı ne zaman belli olur sorularına cevap arıyor.

EMEKLİ ZAMMI 2023 NE ZAMAN BELLİ OLACAK? 

TÜİK ekim ayı enflasyon oranının açıklanması ile birlikte maaş zamları netleşmeye başlıyor. Kesim zam oranı kasım ve aralık ayının verilerinin açıklanmasıyla netleşecek.

EMEKLİ MAAŞI ZAM ORANI 2023 NE KADAR OLUR? 

Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: En düşük maaş alan SSK emeklilerinin temmuz ayı itibarıyla 3 bin 500 lira aldığını düşünürsek %20 artış yapılması durumunda alacakları maaş 4 bin 200 lira, yüzde 25 artış olursa 4 bin 375 lira, yüzde 30 olursa 4 bin 550 lira, yüzde 35 olursa 4 bin 725 lira, yüzde 40 artış olursa 4 bin 900 lira seviyesine kadar çıkacaktır.



Bununla beraber en düşük emekli maaşının 3 bin 500 TL’ye yükseltilmesiyle beraber bir kısım artış sağlanmıştı. Ancak çeşitli sendikaların talepleri de en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması yönünde. Bununla ilgili de bakanlıkların çalışma yapacağını düşünüyorum.”

EDİTÖR NOTU: Bu haber 16 Kasım 2022 tarihinde saat 23.27'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.61 Türk Lirası, euro 19,25 Türk Lirası, altının gramı ise bin 59 Türk Lirası değerinde.

Vedat Bilgin'den EYT'lilerle ilgili sıcak açıklama

'Dolar trenini kaçırmayın' diyen Selçuk Geçer tarih paylaştı!

İslam Memiş gram altında pik seviyeyi açıkladı ve tarih verdi!