30 / 04 / 2024

Emekli olacak vatandaşlar ikramiye için nelere dikkat etmeli?

Emekli olacak vatandaşlar ikramiye için nelere dikkat etmeli?

Emeklilere, dul ve yetimlere ödenen bayram ikramiyesinden bu ay aylık başvurusunda bulunanlar da yararlanacağı belirtildi. Buna göre ödeme tarihi erkene çekilirse şayet ya da işlemler gecikir ise vatandaşlar ne gibi bir durumla karşı karşıya kalırlar?



Emeklilere bu sene dini bayramlar öncesinde ödenecek ikramiye 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılırken, bu ödemeden yeni aylık bağlanacaklar da yararlanabilecekleri kaydedildi. 

Emeklilerin yanı sıra dul ve yetimler ile sürekli iş göremezlik ödeneği verilenlere de aylık bağlama oranları doğrultusunda ödenen ikramiyenin ilki 10 Nisan'dan, ikincisi 16 Haziran'dan önce yatırılacak. Buna göre, aylık başvuru yapmaya hazırlananlar da başvuru tarihine göre ya bu iki ödemeyi ya birini alabilecek. Bazı kişiler ise önümüzdeki sene ikramiye almaya başlayacak.

KİMLER HANGİ İKRAMİYEYİ ALACAKLAR?

takvim.com.tr'de yer alan habere göre; İkramiye almak için bayramın içinde olduğu ayda aylık alıyor olmak gerekiyor. Ayrıca, emekli aylıkları da başvuruyu takip eden ayın başından itibaren bağlanmaya başlıyor. Bu neden ile Nisan'a denk gelen Ramazan Bayramı ikramiyesinden Mart'ın sonuna kadar aylık başvurusu yapanlar da yararlanacağı ifade edildi.

Buna göre, bu kişiler bu seneki  iki bayram ikramiyesini de yani toplam 6 bin lirayı alacak. Kurban Bayramı ise Haziran'a denk geliyor. Mart'tan sonra ancak Mayıs sonuna kadar aylık başvurusu yapanların ilk ikramiyesi de Kurban Bayramı ikramiyesi olacak. Haziran'da ve sonrasında aylık başvurusu yapanlar ise
önümüzdeki yıl bayram ikramiyesi almaya başlayacak.

 Emekli olacak vatandaşlar ikramiye için nelere dikkat etmeli?

SÜRESİNDE BAŞVURAN HERKES İLK İKRAMİYEYİ ALIR MI?

Emeklilik şartlarınızı tamamladığınızdan emin olmalısınız. Örneğin; priminiz eksik kalmışsa ya da yıl şartını tamamlamamışsanız aylığınız bağlanmaz. Bu ay başvuruda bulunmuşsanız ancak incelemeler sırasında şartları sağlamadığınız ortaya çıkarsa bu yılki Ramazan Bayramı ikramiyesini alamazsınız. Şartları sağladıktan sonra emekli aylığınız bağlanır ve bu tarihe göre ikramiyeden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

e-Devlet üzerinden başvuruyu hafta sonu yapmanıza bir engel bulunmuyor. Buna göre, E-Devlet'ten 31 Mart gün sonuna kadar yaptığınız başvurular Mart ayında yapılmış sayılıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön