Emlak Terimleri

Emekli oldum emlak vergisi ödeyecek miyim?

2022 yılında emekli olanların emlak vergisi muafiyetinin ne zaman başladığı merak ediliyor. Siz de "Yeni emekli oldum emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...Vergi için ödenecek bedel taşınmazın değerine ve türüne göre değişkenlik gösteriyor

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırlarındaki tüm gayrimenkuller için senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmazın değerine ve türüne göre değişkenlik gösteriyor.

Kanunda konut sahipleri için sıfır oranlı vergi uygulaması bulunuyor. Aranan şartlara uygun kimseler bir dilekçe ile belediyeye müracaat ederek emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Bu kimseler arasında emekliler de bulunuyor. Peki, emeklilerin muafiyet hakkı ne zaman başlar?

EMEKLİLERİN EMLAK VERGİSİ MUAFİYET ŞARTLARI

Muafiyetten yararlanabilmek için 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olma, başka gelire sahip olmama, tek konutun yanında başka evin hissesine ya da yazlık bir eve sahip olmama şartı aranıyor.

Emekli eşlerden birinin adına kayıtlı birden fazla gayrimenkulün bulunması, diğer eşin indirimli bina vergisi oranından yararlanmalarına engel teşkil etmiyor.

Kiracı anahtar teslim tutanağı örneği 2022!

Arsalarda emlak vergisi muafiyeti var mı?

Kiracının evi satılırsa ne olur?