Kent Haberleri

Emekli olmadan emekli gibi aylık alabilirsiniz... Bu kadar para verilecek

Emekli olmayan vatandaşlar geçimlerini nasıl sağlayacaklarını merak ediyor. Emekli olmayan vatandaşlara bu kadar ödeme yapılacak. İşte detaylar... Emekli olmayan vatandaşlarla ilgili bomba bir gelişme yaşandı

Emekli almayan vatandaşlar emekli gibi aylık alabilip alamayacaklarını merak ediyor. Emekli olmayan vatandaşlarla ilgili bomba bir gelişme yaşandı. İşte detaylar... 

EYT’den sonra emeklilik maaş araştırması hız kazandı. Vatandaşlar tarafından yakından takip edilen konu geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre EYT’liler ilk maaşlarını nisan ayında alabilecek. Ancak emekli olmadan da emekli maaşı alabileceğinizi biliyor musunuz? Bu şartları taşıyanlara devlet her ay 2.604 TL nakit ödeme yapıyor! İşte detaylar..

Emekli olmadan emekli maaşı alabilirsiniz. Peki, kimler emekli olmadan emekli maaşı alabilecek? Bu şartı taşıyan herkes 65 yaş emekli aylığından yararlanabilecek. O şartlar tek tek açıklandı.

EMEKLİ OLMADAN PARA ALMAK

Yeni yıla girilmesi ile birlikte verilen sosyal yardım destek ödemeleri arttı. Vatandaşların maaşları artarken aldığı yardımların miktarı da yükseldi. Bununla birlikte yaşlılık aylıklarına da ciddi oranlarda zam yapıldı. Peki, kimler 65 yaş aylığı alabilir? 65 yaş aylığı almanın şartları neler?

SGK ya da Bağ-Kur emeklisi olmayan 65 yaş üstü kişilere yıl içerisinde 4 defa aylık ödenir. Ödemeler mart, haziran, eylül ve aralık aylarında hesaplara yatırılır. Ziraat Bankası üzerinden yapılan ödemeleri isteyenler PT üzerinden de alabilir.

BAŞVURU ŞARTLARI

65 yaş aylığı için başvuru şartları belli oldu. İşte destek ödemesinden yararlanabilecekler için başvuru şartları:

65 yaş üstü olmak,

T.C. vatandaşı olmak,

Sosyal güvencesi olmamak ve bunu valilik ve kaymakamlık aracılığıyla kanıtlamak,

Nafaka almıyor olmak,

Sağlık sigortasına sahip olmamak,

Hane halkı net gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması,

Sosyal Hizmetler Kanunu’na göre harçlık almıyor olmak.

Başvuru yapmak isterseniz bulunduğunuz ildeki valilik ya da kaymakamlıklardaki defterdar ya da mal müdürlüklerine gidebilirsiniz. Sizden istenilen belgeleri teslim ettikten sonra aylığı alıp alamayacağınıza dair sorgulama yapılır.