Ekonomi

Emekli olmak için verilen dilekçe öncesinde dikkat edilmesi gereken nokta! Buna dikkat etmezseniz emekli olamazsınız

Emeklilik hayalleri sönmek üzere! Emekli olmadan önce alınması gereken önlemler nelerdir?Tüm detayları burada bulabilirsiniz!Çalışanların emekli olmak için sağlaması gereken koşullar, yıllara göre farklılık gösteriyor

Emeklilik planları yapanlar için zorlu bir süreç başlıyor! Emekli olmak için işe yarar şartlar nelerdir? Son yasa düzenlemelerini takip etmek hayati önem taşıyor. Tüm detayları burada bulabilirsiniz!

Çalışanların emekli olmak için sağlaması gereken koşullar, yıllara göre farklılık gösteriyor. Yasal düzenlemelerde yapılan değişiklikler de bu koşulları etkiliyor. 08.09.1999 tarihinden önce işe başlayanlar EYT haklarından yararlanabiliyor ancak sonrasında işe girenler için farklı emeklilik şartları geçerli oluyor. 

Emeklilik hakkını talep etmek oldukça önemli olacak..

Emeklilik hakkı kadın ve erkekler için de değişiklik gösteriyor. Kadınlar için daha az prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresi söz konusu olabiliyor. Emekli olmak isteyenlerin ilk olarak emeklilik hakkını elde edip etmediğini bilmesi gerekiyor.

Kadınlar için ise doğum borçlanması gündemde..

Çoğu insan, emeklilikle ilgili ayrıntıları bilmediği için çalışma hayatına devam ediyor veya emekli olamayacağına inanıyor. Ancak, yeterli prim günü olmasa bile emekli olma seçenekleri var. Özellikle kadınlar için doğum borçlanması yoluyla emeklilik hakkı kazanabiliyorlar.  08.09.1999 öncesinde sigorta girişi olan ve 2000 gün prim ödemesi yapan bir kadın, doğum borçlanmasıyla 1600 günü ödeyerek emekli olabilir.

 Kadınlar, sigortalı oldukları tarihten sonra her doğan çocuk için 2 yıl borçlanma yapabilirler. Borçlanma süresi, en fazla 6 yıl olabilir. Bu nedenle, 1600 gün prim eksikliği olan bir kadının 3 çocuğu varsa, borçlanma yoluyla emekli olabilmesi mümkün oluyor. Emeklilik hakkından yararlanmak için tüm bu ayrıntıları bilmek gerekiyor. Bu sayede emeklilikle ilgili mevcut seçenekleri değerlendirmek ve iş hayatına veda edebilmek mümkün olmaktadır.

Aynı zamanda erkekler de emeklilik planları yaparken borçlanma seçeneklerini değerlendirebilirler.  Askerlik süresince prim ödemesi yapılmayan erkekler bu süreyi borçlanarak emeklilik hakkı kazanabilirler. Borçlanma sayesinde emeklilik tarihi öne çekilebilir.

Sigortalılar emeklilik hayalini kısmi emeklilikle kavuşacak! 2000 sonrası sigortalılarda şartlar değişti!

Kadınlara 6 yıl erken emeklilik, 24.908 bin TL destek...

Vakıf Katılım'dan EYT müjdesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!