Kent Haberleri

Emekli olmak isteyenlere son dakika müjdesi! Sigorta girişiniz bu yıllarda olan hemen baksın! 4 yıl erken emeklilik...

2000 ve sonrasında sigorta girişli olanların erken emekli şansı olup olmayacağı son günlerde sık sık araştırılıyor. Emekli olmak isteyenlere son dakika müjdesi! Sigorta girişiniz bu yıllarda olan hemen baksın! 4 yıl erken emeklilik...  Milyonlarca EYT'li vatandaş sürecin nasıl işleyeceğini merak ederken, konu ile ilgili sevindirici bir haber gündeme geldi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe alınmasından sonra 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik kapısı resmen açıldı. 

Milyonlarca EYT'li vatandaş sürecin nasıl işleyeceğini merak ederken, konu ile ilgili sevindirici bir haber gündeme geldi. 

2000 ve sonrasında sigorta girişli olanların erken emekli şansı olup olmayacağı son günlerde sık sık araştırılıyor. 

Emekli olmak isteyenlere son dakika müjdesi! Sigorta girişiniz bu yıllarda olan hemen baksın! 4 yıl erken emeklilik...

Halk TV'de yer alan habere göre; Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın emeklilik hakkı kazanması ve 2000 yılı ile sonrasında sigorta girişli olanların erken emekli şansı sık sık gündeme geliyor. 

10 sene çalışma ile erken emekli olabilmek mümkün. Bu kapsamda, yaş şartını ve prim ödemelerini tamamlayanlara emekli olma hakkı tanınıyor.

EYT yasası ile beraber de sigorta başlangıç tarihini 2000 ve öncesi yıllarda olması halinde yaş sınırı beklenmeden emeklilik hakkı tanındı. 

Düzenlemenin yürürlüğe alınmasından sonra EYT'li 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu resmen açıldı. Süreci yakından takip eden vatandaşlar, erken emekli olmanın yollarını araştırıyor. 

Yeni gündeme gelen bir haber ile söz konusu şartları sağlayanların EYT'ye ihtiyacı olmadan 4 yıl emekli olabileceği ifade ediliyor. 

Emekli olmak isteyenlere son dakika müjdesi! Sigorta girişiniz bu yıllarda olan hemen baksın! 4 yıl erken emeklilik...

SİGORTA GİRİŞİ BU YILLAR ARASINDA OLANLAR DİKKAT 

EYT'de başvurular başlarken, EYT şansını kaçıran vatandaşlara da erken emeklilik yolu açıldı. 

Kanuna göre, 2008'den önce sigortalı olmuş ve en az yüzde 40 raporu olanlar ile en az yüzde 40 doğuştan engelli olan memurlar 5400 prim günü (15 yıl) ödenmiş olması koşuluyla erken emeklilik hakkı kazanıyor. 

Memurun engellilik oranı yüzde 49'dan düşükse, en az 18 senelik  sigortalılık ve 4680 gün primleri olmak şartıyla yine yaşa takılmadan emekli olma hakkı elde ediyor. 

Engellilik oranı yüzde 50-59 arasında olan memurlar en az 16 seneden beri sigortalı olurlarsa 4320 gün prime sahip olmaları halinde yaş aranmadan emekli olabiliyor. 

Memurlara yönelik sonradan gerçekleşen engellilik durumunda erken emeklilik kapısı açılıyor. Bu kapsamda, engel oranı 40-49 arasında olanlara 6 bin 480 prim (18 yıl) ödemesi şartıyla emeklilik hakkı tanınıyor. 

Engel oranı yüzde 50-59 arasında olan memurlar, en az 5 bin 760 (16 yıl) prim ödemiş olması durumunda da emekli olabiliyor.

Aile Bakanlığı'ndan destek alanlar şimdi bakın! SED ödemesine Mart zammı geldi mi? Hesaplara resmen bu kadar yatıyor!

Altın fiyatlarında ne rüzgar ne fırtına resmen kasırga geldi! İşte 19 Mart 2023 altın fiyatları! Hemen bakın!

Çiftçiler dikkat! Tahıl koridoru resmen uzatıldı! Buğday, arpa, mısır kaç lira oldu? 19 Mart 2023 fiyat listesi...