Ekonomi

Emekli olup maaş alacaklar! Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor

Türkiye'de milyonlarca insanın beklediği emeklilikte yaş sorunuyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. EYT’de yol haritası yavaş yavaş belli olurken, eğer yasa geçerse milyonlarca kişi de emekli maaşlarına kavuşmuş olacak. Milyonlarca kişinin gözü açıklanacak olan EYT’ye kilitlenmiş durumda

Türkiye'de büyük bir kesim vatandaşın yaşadığı emeklilikte yaşa takılma sorunuyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Milyonlarca kişinin gözü açıklanacak olan EYT’ye kilitlenmiş durumda. Önümüzdeki günlerde yasanın Meclis’te olması bekleniyor. Hükümet ilk olarak 3600 ek göstergeyi açıkladı. Şimdi de EYT’den haber bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT dosyasının önlerinde olduğunu ve önümüzdeki günlerde açıklama yapılacağını belirtti. 
 

Bakan Bilgin, çalışmanın devam ettiğini belirterek, “En uygununu tamamladığımız gün, daha önce 3600’de yaptığımız gibi, asgari ücrette yaptığımız gibi onlarla ilgili açıklama yapacağım. EYT var, EYT’yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım” dedi.

Konuya ilişkin Türkiye Gazetesi’nden İsa Karakaş, EYT’deki son durumu köşesinde şu şekilde ele aldı:
 

Daha da önemlisi seçim dönemine denk gelmesi ve bütün kamu çalışanlarının maaş ve diğer özlük haklarına yapılacak enflasyon güncellemesi ve iyileştirmeler ile özellikle “Emeklilikte Yaş Engeline Maruz Bırakılanlar” (EYT) kitlesini yakından ilgilendirecektir.

NE KADAR GENİŞLİKTE OLACAĞINI BÜTÇELER BELİRLEYECEK

EYT meselesinin 23 seneden beri ortada durmasının en önemli sebebinin maliyet hesabı dolayısıyla bütçe olduğunu söylesek yanlış olmayacaktır. Keza aşağıda yer verdiğimiz önceki sene gerçekleşen SGK’nın gelir-gider dengesi açısından Merkezî bütçeden yapılacak transferler büyük önem taşımaktadır.