17 / 07 / 2024

Emekli promosyon ödemelerinde son dakika! Maaşlar arttı, promosyonlar güncelleniyor!

Emekli promosyon ödemelerinde son dakika! Maaşlar arttı, promosyonlar güncelleniyor!

Milyonlarca emeklinin beklediği zam oranlarının açıklanmasından sonra şimdi de promosyon ödemeleri güncelleniyor. İşte detaylar..


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Yüzde 24,73'lük enflasyon zammı ile birlikte emekli maaşları da arttı. Maaş artışlarından sonra bankaların verdiği emekli promosyon tutarları da artmış olacak.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA HESAPLARA YATIRILACAK

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yaklaşık olarak 16 milyon emekli ve dul yetim maaş alanların ödemeleri bu ay resmen artacak. Merakla beklenen 6 Aylık enflasyonun yüzde 24,73 şeklinde çıkmasından sonra yeni maaşlar önümüzdeki haftadan itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak.

Emekli promosyon ödemelerinde son dakika! Maaşlar arttı, promosyonlar güncelleniyor!

MAAŞ ARTIŞLARI EMEKLİYİ BİR ÜST LİMİTE TAŞIYACAK

Sabah'tan Faruk Erdem imzalı habere göre maaşlardaki söz konusu bu artış bankaların ödediği promosyon miktarlarını da artıracak. Bankalar promosyonları maaş miktarlarına göre belirliyor. Yapılan artışlarla bir üst dilime geçen emekliler daha yüksek promosyon alma hakkına da sahip olacak.

Bunun için öncelikle bankalara başvuru yapmak gerekli. Bankalar promosyon bedellerini '10 bin Türk Lirası'nın altı', '10 bin Türk Lirası-14 bin 999 Türk Lirası arası', '15 bin Türk Lirası -19 bin 999 Türk Lirası arası' ve '20 bin Türk Lirası ve üstü' şeklinde olacak şekilde 4 maaş dilimine göre belirliyor. Bir alt dilimde olan emekli maaşı arttığında üst dilime geçip daha yüksek tutarda promosyona kavuşabilecek.


BANKAYA BAŞVURMAK GEREKLİ

Böylece bir üst dilime geçen emekli vatandaşlar kendi bankalarına veya başka bankalara müracaat edip yeni promosyon miktarını alabilecek. Daha önce promosyon almış olmak bu değişikliğe engel teşkil etmiyor.

Öncelikle alınmış olan promosyon bedeli için kalan sürenin miktarı geri iade edilecek. Örnek vermek gerekirse, 1 sene önce promosyon alan bir emekli cayma hakkını kullandığı zaman kalan 2 senenin parasını geri iade edecek.

Çünkü promosyonlar üç seneliğine alınıyor. İade işlemlerinden sonra yeni promosyon için başvuru yaparak, daha yüksek tutarda para alabilecek. İsteyen emekli iade işlemlerinin ardından cayma hakkını kullandığı için ister kendi bankasına isterse başka bankaya maaşını taşıyarak, promosyonunu alabilecek.

Emekli promosyon ödemelerinde son dakika! Maaşlar arttı, promosyonlar güncelleniyor!

20 BİN TL'YE DAYANDI

Söz konusu promosyonların alt limitleri emekli maaşlarına göre 5 bin Türk Lirası ile 12 bin Türk Lirası arasında farklılık gösteriyor. Buna göre 10 bin Türk Lirası'nın altında ölüm maaşı alanlar 5 bin Türk Lirası'ndan az promosyon alamayacak.

10 bin Türk Lirası-14 bin 999 Türk Lirası arası maaşı olanlar için en az 8 bin Türk Lirası, 15 bin Türk Lirası-19 bin 999 Türk Lirası arası maaşı olanlar en az 10 bin Türk Lirası, 20 bin Türk Lirası ve üzeri maaşı olanlar ise en az 12 bin Türk Lirası promosyon alıyor.

Söz konusu bu rakamlar taban ödemeleri gösterirken özellikle özel bankalar rekabet içinde ödemeleri 18 bin Türk Lirası'nın üzerine çıkardılar. Zamlı maaşların ödenmesinin ardından en düşük promosyon rakamının 10 bin Türk Lirası'nı geçmesi bekleniyor. 

Kastamonu ve Sinop Belediyesi arsa ve dükkan satıyor

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımı yılın ilk beş ayında yüzde 51 artarak 1 milyar doları geçti!

Rezerv alan mağdurları tepkili: Bize evimizin değeri verilmeyecek!


Geri Dön