Kent Haberleri

Emekli promosyonun yeni rakamları peş peşe açıklandı! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kampanyasını duyurdu!

Milyonlarca emekli vatandaş kamu bankalarının emekli promosyon rakamlarını araştırıyor. Emekli promosyonun yeni rakamları peş peşe açıklandı. İşte Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kampanya detayları...Emekli promosyon detaylarına göre, geçim sıkıntısı çeken emekliler artık düşük promosyon bedelleri sebebiyle, maaşlarını Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank dışında bankalara taşımak zorunda kalmayacak

Milyonlarca SGK ve Bağ-Kur emekli kamu bankalarının promosyon tutarlarını merak ediyor. Emekli promosyon detaylarına göre, geçim sıkıntısı çeken emekliler artık düşük promosyon bedelleri sebebiyle, maaşlarını Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank dışında bankalara taşımak zorunda kalmayacak. 

Milyonlarca emekli vatandaş kamu bankalarının emekli promosyon rakamlarını araştırıyor. Emekli promosyonun yeni rakamları peş peşe açıklandı. Peki kamu bankaları ne kadar promosyon veriyor? İşte Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kampanya detayları...

Temmuz zammından sonra milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan emekli ikramiye rakamları yeni tarife üzerinden başladı. Son olarak, özel bankaların emekli promosyon yarışına kamu bankaları da dahil oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun verdiği karardan sonra kamu bankaları Bağ-Kur ve SGK'lıların emekli promosyon ücretleri arttırıldı. 

Toplamda 13 milyon emekliyi yakından ilgilendiren kamu bankası emekli promosyonuna verilen karar ile emekliler artık maaşlarını Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank'ta tutacak.

Bu senenin Temmuz ayında verilen emekli zammının ardından emeklilerin promosyonlarında da bazı artışlara gidilmişti. Özel bankalarda ilk etapta, 750 Türk Lirası bandında başlayan promosyonlar kampanyalarla 7.500 liraya kadar çıktı.

ZİRAAT, HALKBANK, VAKIFBANK PEŞ PEŞE AÇIKLADI! 

Konuya ilişkin olarak verilen detaylara göre, özel bankalar müşteri çekmek amaçıyla adeta yarışa girmiş ve kamu bankalarını da oldukça geride bırakmıştı. Verilen detaylara göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kamu bankalarında 3 yıllık için ödenen promosyon tutarının 5.000 liraya çıktığını duyurmuştu.

SGK'nın konuya ilişkin olarak yaptığı Mart 2020'de imzalanan emekli ve hak sahiplerine promosyon ödenmesine ilişkin protokollerin 1 Kasım 2022 tarihinde güncellendiği duyurmuştu.

EMEKLİ PROMOSYONUNDA NELER OLDU!

Verilen bilgilere göre, bankaların verdiği promosyonları alabilmek için emekli ve hak sahiplerinin talepte bulunmaları ve gelir/aylıklarını 3 (üç) sene süre ile bankadan alacaklarına yönelik taahhütname imzalamaları gerekiyor.

Emekli vatandaşların en fazla tercih ettiği bankalar arasında bulunan Ziraat Bankası web sayfasından promosyon rakamlarını güncelledi ve 10 bin liranın üzerinde maaş alanlara 5 bin lira verme kararı aldı ve bunu da web sitesinden açıkladı. 

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın emekli promosyonları şöyle:

3 bin 500 lira ve altı emekli maaşı olanlara 3 bin lira
3 bin 500 lira ile 7 bin 500 lira arasında emekli maaşı 3 bin 500 lira
7 bin 500 lira ila 10 bin lira arasında emekli aylığı alanlara 4 bin 500 lira
10 bin lira üzerinde emekli aylığı alanlara 5 bin lira tutarında promosyon ödemesi yapılıyor. 

Sağlık Bakanı Koca detayları paylaştı! Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alacak! İşte başvuru detayları...

İŞKUR 2022 Kasım ayı KPSS şartlı ve şartsız binlerce personel alımı başladı! İlkokul, ortaokul, lise, üniversite...

Aile destek paketini kimler alabilir? Aile destek yardımı başvurusu nasıl yapılır? Aile destek parası ne kadar yatacak?