Kent Haberleri

Emekli promosyonunda güzellik yapan bol keseden dağıtan İş Bankası bir iyilik daha yaptı

Emekli promosyonları konusunda elini bol tutan ve en yüksek promosyonu veren bankalar arasında yer alan İş Bankası, sürekli benzin alan vatandaşlarla ilgili güzel bir gelişmeyi de duyurdu. İş Bankası emekli promosyonunu kısa süre içerisinde 7 bin 500 TL seviyelerine çıkararak emeklilerin neredeyse ilk adreslerinden biri olmayı başardı

Emekli promosyon yarışında elini en bol tutan bankalardan biri de İş Bankası oldu. İş Bankası emekli promosyonunu kısa süre içerisinde 7 bin 500 TL seviyelerine çıkararak emeklilerin neredeyse ilk adreslerinden biri olmayı başardı. Durum böyleyken diğer alanlarda da liderliği kaptırmak istemeyen banka, hamlelerine devam ediyor.
 

SÜREKLİ AKARYAKIT ALAN VATANDAŞLAR

Akaryakıt fiyatlarının artmasının ardından birçok vatandaş deposunu doldurma konusunda sorun yaşamaya başladı. Ancak birçok insan belki de ekmek parasını kazanabilmek adına deposunu doldurmaya mecbur. İşte İş Bankası özellikle bu insanları düşünerek önemli bir kampanya hazırladı.  İş Bankası, müşterilerine önemli bir kampanya yaptığını açıkladı. Akaryakıt alımında 50 TL’lik indirim yapılacak.

İş Bankası yaptığı açıklamasında 4. Ve üzeri 200 TL’lik akaryakıt alımında 50 TL’lik indirim verileceğini açıkladı. Banka açıklamasının devamında kampanyanın 15 Kasım tarihinde sona ereceğini belirtti. Kazanılan puanlar ise 22 Kasım tarihinde kartlara yüklenilecek. İş Bankası’nın açıklamasına göre, Maximum anlaşmalı TotalEnergies istasyonlarından tek seferde ve farklı günlerde gerçekleştirilecek 200 TL ve üzeri 4. akaryakıt ya da otogaz alışverişine, Maximum anlaşmalı TotalEnergies istasyonlarından yapılacak yakıt alışverişlerinde kullanılmak üzere 50 TL MaxiPuan verileceği duyuruldu.

KAMPANYA DETAYLARI DA PAYLAŞILDI

Kazanılan MaxiPuanlar yalnızca Maximum anlaşmalı TotalEnergies istasyonlarında görüntülenebilecek olup sadece yakıt alımında kullanılabilecektir. MaxiPuanlarınız 22 Kasım 2022 tarihinde kartınıza yüklenecektir.  MaxiPuanların son kullanma tarihi 31 Aralık 2022 (bu tarih dâhil)’dir. Maximiles’a yüklenen puanlar MaxiMil’e dönüştürülemeyecek ve Avans MaxiMil kapatmakta kullanılamayacaktır. Bir müşteri kampanyadan 1 kere yararlanabilir ve en fazla 50 TL MaxiPuan kazanabilir.

 

Tamamen özelleştirilmiş ve piyasalaştırılmış olan petrol ve akaryakıt sektöründe 2005 yılından beri serbest fiyatlandırma sistemi uygulanıyor. Buna göre akaryakıt dağıtım şirketleri fiyat belirlemekte serbest. Akaryakıt ilk olarak rafineriden geçiyor ve rafineri fiyatına özel tüketim vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payı ekleniyor. Rafineriden çıkan yakıt dağıtıcıya gidiyor ve burada dağıtıcı depo satış fiyatını belirliyor. Depodan akaryakıtı alan bayi de pompa fiyatını oluşturuyor.

Kısaca bir benzin istasyonundan aldığınız yakıtta en az üç şirketin kârı, yüklü bir ÖTV ve piyasanın düzenlenmesinden sorumlu EPDK’nın payı bulunuyor. 

Elbette artışın tek sebebi döviz kuru değil. Detayları bu yazının kapsamını aşmakla beraber genel olarak ABD’nin Rusya’yı (ve Venezuela’yı da diyebiliriz) sıkıştırmak üzere 2013’ten bu yana baskıladığı petrol fiyatları artık baskılanamaz hale geldiği için petrol varil fiyatının beklenen olağan seviyesine yükselmesi de akaryakıt fiyatlarını etkiliyor.

2008 yılında 143 doları gören petrol fiyatlarının geçtiğimiz yıl 10 doların altına inip inmeyeceği tartışılıyordu. Geçtiğimiz günlerde 2014 yılından beri en yüksek seviyesini gören petrol fiyatı, yüksek döviz kuru ile de birleşince peşpeşe zamlar gelmeye başladı.

Özetle; Türkiye’de döviz arttığında, dünyada petrolün varil fiyatı yükseldiğinde, ÖTV yükseldiğinde veya patronlar kâr edemediğinde akaryakıt zamlanıyor.