Ekonomi

Emekli promosyonunda yarış EYT ile kızışacak! 2023 emekli promosyon hazırlığı başladı!

Özel ve kamu bankaları arasındaki emekli banka promosyonları konusunda yeniden bir yarış mı başlıyor? EYT düzenlemesinin ocak ayında çıkması ile bankalar yeniden rekor promosyon için çalışma başlatacak! Pek çok özel banka arasında emeklilere yardımcı olmak için kampanya ilan ettiler ve bankalara maaş ödeyen emeklilere üç yıllık sözleşme imzalamaları halinde promosyon ücreti ödeme kararı aldılar

Emekliler için banka promosyon ücretleri 2022'de arttı. Pek çok özel banka arasında emeklilere yardımcı olmak için kampanya ilan ettiler ve bankalara maaş ödeyen emeklilere üç yıllık sözleşme imzalamaları halinde promosyon ücreti ödeme kararı aldılar.

Yıllardır devam eden kampanya zaman zaman güncellendi ve 2022'de rekor reklam harcaması artışı yaşandı.

Birçok özel banka bu amaçla sayıyı artırdı ve bu sayı 10 bin liraya çıktı. Emeklilere 750 lira sponsorluk ücreti veren bir kamu bankası da özel bankalar arasındaki terfi yarışına dahil oldu ve emeklilerin maaşlarını kendi bankalarından almalarına imkan sağlayan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank da emekliye maaşlarını kendi bankalarından alma koşuluyla 5 bin lira verme kararı almışlardı.

Bankalar 2022`nin son çeyreğinde ise promosyon ücretlerini düşürerek 7 bin lira bandında indirdi. Şu anda da bir çok özel bankanın verdiği promosyon ücreti 5 bin lira ile 7500 lira arasında değişiyor.

Bu konuda yeni bir gelişme var ve bankaların yeniden yarışa başlayabileceğine dair işaretler var.

Türkiye'de yıllardır kanayan EYT sorunu nihayet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamayla çözüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararı canlı yayında açıklayarak, 9 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların 5 bin günü doldurmaları halinde kadınlarda 20, erkeklerde 25 yılını doldurdukları takdirde emekli olabilecekleri müjdesini verdi.

Erdoğan, ''Bugün sizlerle paylaşacağımız düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır. Hak sahibi vatandaşlarımızın bir kısmı hizmet birleştirme ve borçlanma işlemlerini zaten başlatmıştır. Diğer vatandaşlarımızın işlemlerini de kısa sürede tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

SGK ve SGK Ekonomist'ten açıklamalar, EYT yönetmeliğinin Ocak ayında meclisten geçtiğini ve ilk maaş çeklerinin Şubat ayından itibaren alınacağının tahmin edildiğini söyledi.

Milyonlarca kişinin emekli olacağı bu yeni düzenleme sonrası bankalar yeniden hareketlenecek. Çünkü emekli olan vatandaşlar emekli ikramiyesi almak için en yüksek bankayı seçmek zorunda kalacak.

Bankaların promosyon ücretleriyle ilgili ocak ayından sonra yeniden bir karar alması bekleniyor. Bankacılık sektörü kaynaklarından edinilen bilgiye göre bankalar ocak ayından sonra yeniden rekor promosyon için harekete geçiyor ve şu anda 7 bin lira bandında olan emekli promosyon ücretlerinin artması bekleniyor.

Sektör kaynaklarından gelen haberler, bordro sübvansiyonunun elden geçirilmesinin devam ettiğini ve EYT'nin emeklilik riski taşıyan 2 milyondan fazla emekliye rekor sübvansiyon sağlayabileceğini söylüyor.

Kaynaklar, 8 bin 500 lira asgari ücretin ardından banka promosyonlarının yeniden artabileceğini söyledi.

Altını olanları havalara uçuracak haber geldi! 2023 yılı için müjde! Ons altın fiyatları 4 bin dolar olacak!
Garanti Bankası'ndan müjde! 925 TL'ye varan bonus fırsatı!  
6 bankada peş peşe yıl sonu depremi! Ing,  Akbank, İş Bankası, Garanti, Teb ve bir banka daha açıkladı!