Ekonomi

Emekli promosyonundan sonra sıra onlarda! Görüşmeler başladı!

Emekli maaş promosyon rakamlarındaki rekabet kamu kurumlarına da sıçradı. Kamu personelinin promosyonunu artırmak için kurumlar çalışmalar başlattı.Diğer yandan süresi henüz bitmemiş sözleşmelerin de iptali için bankalar ikna edilmeye çalışılıyor

Bankalarla görüşmeler yapılırken promosyonların 10 kata kadar artacağı söylentisi çalışanlara umut oldu. Diğer yandan süresi henüz bitmemiş sözleşmelerin de iptali için bankalar ikna edilmeye çalışılıyor. Bu noktada hali hazırda süresi bitmemiş sözleşmelerin iptal edilerek tazminatın ödenmesi gerekecek ve ardından düşük kalan promosyonun yeni bir anlaşma yapılarak artırılması sağlanacak.

EMEKLİ PROMOSYONLARI 10 BİN TÜRK LİRASI'NA KADAR ÇIKTI!

Son zamanlarda emekliler üzerinden banka promosyonları konusunda bankaların başlattığı yarış devam ediyor. Emekli promosyonları kamu ve özel bankalar arasındaki rekabeti arttırırken her geçen gün yükselen promosyon rakamları 10 bin liraya kadar çıktı. Diğer yandan 41 maaş taşıma işlemi yapan Anadolu Üniversitesi çalışanları için 41 bin 500 liralık promosyon ödemesi diğer kurumları da harekete geçirdi.

TEMMUZ ZAMMI BANKALARIN GELİRİNİ ARTIRDI!

Kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan Temmuz zammının ardından bankalar yatırılan ücretlerden daha fazla kazanmaya başladı. Bunun üzerine promosyon ödemelerinde de artış beklentisi oluştu. Bu gelişmelerle birlikte kamu kurumlarındaki promosyon komisyonları bankalarla iletişime geçerek promosyonların artırılması konusunda görüşmelere başladı.

2007/21 sayılı Promosyon Genelgesi'ne göre; banka promosyonu üç kişiden oluşan bir komisyon tarafından belirleniyor. Bu komisyona harcama yetkilisi başkanlık ederken, komisyonun diğer üyeleri yetkili sendika temsilcisi ile kurum temsilcisinden oluşuyor. Bu komisyon bankalarla pazarlık yaparak promosyon alımını sağlıyor. Verilecek promosyonun tamamı personellerin hesabına yatırılıyor. 

ESKİ SÖZLEŞMELER İPTAL EDİLECEK!

Komisyonlar ayrıca süresi henüz bitmemiş sözleşmelerin iptali için de bankalarla görüşme sağlıyor. Genelde belli bir tazminat ödenerek eski sözleşmeler iptal ediliyor. Bu tazminatlar imzalanan sözleşmeler üzerindeki şartlara göre belirleniyor ve yoğun olarak alınan promosyon rakamının yarısına tekabül ediyor. Örneğin 2019 yılında üç yıllık için personel başına 3000 Türk Lirası alan bir kurum sözleşmesindeki tazminat maddesini yürürlüğe sokarak her personel için 1.500 Türk Lirası geri ödeme yaparak sözleşmeler feshediyor. Ardından bankalarla görüşülerek daha yüksek rakamlardan yeni promosyon sözleşmeleri imzalanıyor. 

Flaş! Petrol için yeni iddia: Fiyatlar tırmanacak!

Ziraat Bankası emekli promosyonu ne kadar? İşte tüm detaylar...

Gram altın için merak edilen kritik soru: Bin liranın altına düşer mi?