Kent Haberleri

Emekli Temmuz 2023 zammında yeni tablo ortaya çıktı! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri hemen bu hesaplamalara bakın

Emekli Temmuz 2023 zammında yeni tablo ortaya çıktı... SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri hemen bu hesaplamalara bakın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, en düşük memur aylığının 22 bin lira olacağına dair müjdeden sonra emeklilere de artışa ilişkin açıklama yapılmıştı

Milyonlarca emekli Temmuz 2023 zammı için nefeslerini tuttu. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, en düşük memur aylığının 22 bin lira olacağına dair müjdeden sonra emeklilere de artışa ilişkin açıklama yapılmıştı. TÜİK'in açıkladığı 6 aylık enflasyon oranına göre memur ve emekli maaşı zamları da peş peşe netlik kazanıyor.

Emekli Temmuz 2023 zammında yeni tablo ortaya çıktı... SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri hemen bu hesaplamalara bakın...

Emekli Temmuz 2023 zammında yeni tablo ortaya çıktı... SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri hemen bu hesaplamalara bakın...

Emekli maaş zammı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Paylaşılan detaylara göre, emekli maaşlarına Temmuz ve Ocak aylarında olmak üzere yılda iki kez zam yapılıyor. Emekli aylıkları zam oranı 6 aylık enflasyon farkı üzerinden belli oluyor. 

Emekli Temmuz 2023 zammında yeni tablo ortaya çıktı... SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri hemen bu hesaplamalara bakın...

Emekli Temmuz 2023 zammında yeni tablo ortaya çıktı... SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri hemen bu hesaplamalara bakın...


EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 7 BİN 500 LİRA OLMUŞTU

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda yapılan değişikliklerle, gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda ödenen 1.100'er TL, 2 bin TL'ye çıkarılmıştı.

"EMEKLİ MAAŞLARINI DÜZELTMEK İÇİN BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ"

İstanbul mitinginde önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL'ye yükselttik. İnşallah 7 bin 500 TL'nin üzerindeki emekli maaşlarını düzeltmek için bir çalışma yapacağız. Asgari ücreti gözden geçireceğiz." dedi.


4 AYLIK ENFLASYON FARKI DA BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyonu Ocak ayında 6,65, Şubat ayında 3,15, Mart ayında 2,29 ve son olarak Nisan ayında 2,39 şeklinde duyurdu. 4 aylık enflasyon ise toplamda 15,21 oldu. Memur ve emekli maaşlarında şimdiye kadar yüzde 6,68'lık enflasyon farkı alacağı oluştu.

ENFLASYON ORANINDA ZAM YAPILACAK

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına enflasyon oranında zam verilecek. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları temmuz ayında ocak – haziran dönemindeki enflasyon oranında da artırılacak. 


SSK, BAĞ-KUR EMEKLİ AYLIKLARINA YÜZDE 15.21 ORANINDA ZAM

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre; Mayıs ve haziran aylarında enflasyon eksiye düşmediği takdirde SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları temmuz ayında en az yüzde 15.21 oranında zamlanmış  olacak.

En düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL şeklinde uygulanıyor. Enflasyon farkı zammı kök aylıklara yapılacak. Söz konusu bu artış sonrası 7 bin 500 TL’nin altında kalan aylıklar, Hazinece 7 binv 500 TL’ye tamamlanacak. Bu durumda, halen 7.500 TL aylık alanların büyük kısmı da temmuz ayında maaş zammı alamayacak.

Yine paylaşılan detaylara göre, 2000 yılı öncesi SSK’lıların en düşük kök aylığı 6 bin 93 TL düzeyinde bulunuyor. Söz konusu bu aylıklara yüzde 15.21 oranında zam yapıldığı zaman kök aylık 7 bin 20 TL’ye yükseleceği için, halen olduğu gibi temmuz ayından sonra da 7.500 TL aylık almayı sürdürecekler.

2008 yılı sonrası emekli olanların en düşük emekli aylıkları çok daha düşük seviyelerde. Dört aylık enflasyon farkı uygulanmış kök aylık tutarı SSK’lı tarım işçilerinde 1901, BAĞ-KUR’lularda 2.699, tarım BAĞ-KUR’lularda ise 2.133 lirada kalacağı için, bu gruptaki emeklilerin aylıkları yeni bir kanun değişikliği yapılmadığı takdirde Temmuz'da da 7 bin 500 TL olarak ödenmeye devam edecek.

Tapusu olanlar için resmen geri sayım başladı! Bunu yapmayanlar misliyle ceza ödemek zorunda kalabilir!

Devlet Su İşleri personel alımı için son 9 gün! Sınavsız ve mülakatsız personel alımında bu tarihi sakın kaçırmayın!

Aile Destek Programında hesaplara tek tek 1.100 TL ve 1.250 TL yatırılacak! Mayıs 2023 paralarını sakın kaçırmayın!