Ekonomi

Emekli ve emekli memurlara zam haberi! Gelen ek zamlarla birlikte en düşük emekli maaşı 7 bin TL olacak!

Emeklilere ve memurlara yeni bir ek zam yapılacağı haberi bomba ekişi yarattı. Toplamda %30’luk bir ek zam yapılacağı haberi emeklilerin ve memurların yüzünü güldürdü.Yapılacak olan ek zam ile beraber en düşük emekli maaşı 7

Emekli ve memura ek olarak zam yapılacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Yapılacak olan ek zam ile beraber en düşük emekli maaşı 7.000 TL olacağı belirtildi. Kahramanmaraş merkez üssü olan depremi ile 11 ilde birden büyük yıkılmalar söz konusu oldu. Bu sebep ile iktidar seçimi için belirlenen 14 Mayıs tarihinde karar kılınmıştır. Seçimin ertelenip ertelenmediği tartışmasının son bulunmasının ardından gündeme düşen haber bomba etkisi yarattı. Seçim öncesi yapılan zam ile beraber %30’luk bir zam ile emekli ve memurlara ek zam yapılması yönünde bilgi paylaşıldı. 

Emekli ve memurlara ek zam

2023 yılı asgari ücret zammı ile beraber %54.54’lük bir artış ile 8.506 TL olmuştu. Memur ve emekli maaşlarına ise %30’luk bir zam yapılmıştı. Yapılmış olan bu zamlar ile ne asgari ücretli ne memur ne de emekliler asla memnun olmamışlardır. Kahramanmaraş deprem felaketi öncesi Fatih Portakal’ın sosyal medya öncülüğünü yapmış olduğu emekliler, “emekli ve memura %30’luk bir zam yapıldı. Bu zam yetmez, %20 zam daha vermeniz gerek.” Kampanyası yapılmaya başlandı. Deprem dolayısı ile ek zam talepleri rafa kaldırılmış olmuştu. İktidar, 14 Mayıs seçim öncesi Ocak zammında kırmış olduğu emekli ve memurların kalbini bu zam haberi ile gönlünü almak için büyük bir hareket yaptı. 
 

En düşür memur ve emekli maaşı ne kadar olacak?

AK Partini şuan gündeminde olan ek zam için yapılan çalışmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulması ile yürürlüğe girmesi bekleniyor. %15 zam gelmesi durumunda en düşük emekli maaşı 5.500 TL’den 6.350 TL ‘ye yükseleceği söyleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu rakamı 6.500 veya 7.000 TL olarak değiştirebileceği konuşulmakta. Memur maaşı ise %15’lik zam ile beraber en düşük emekli maaşının 11.848 TL’den 13.625 TL’ye yükseleceği konuşuluyor. 

Bu haber tüm emeklileri ilgilendiriyor! Bunu yaparsanız emekli maaşınız yükselir!

2000 yılından sonra emekli olanlar havalara uçacak! Bu yöntemle maaşınız yüzde 20 artacak!

Tek yol EYT değil ! Bunları yapan hem erken emekli oluyor, hem yüksek aylık alıyor!