29 / 06 / 2024

Emekli ve memur maaşı hesaplama tablosu Temmuz 2024! En düşük maaşlar ne kadar olacak? 

Emekli ve memur maaşı hesaplama tablosu Temmuz 2024! En düşük maaşlar ne kadar olacak? 

Pek çok kişi emekli ve memur maaşları ile ilgili araştırmalar yaparken, en düşük maaşlar için de hesaplamalar yapıldı. Peki en düşük emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte emekli ve memur maaşı hesaplama tablosu Temmuz 2024...




Emekli ve memur maaşı ne kadar olacak sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu yılın Temmuz-Aralık döneminde uygulanacak olan memur zam oranı için 5 aylık enflasyon farkı netleşti. Geriye de yalnızca tek bir veri kaldı. Bu noktada meslek memur zammı hesaplama tablosu, enflasyon farkıyla memur zammı yüzde kaç olacak sorularının yanıtları araştırılıyor. 


MEMUR MAAŞLARINA YILDA İKİ KEZ ZAM

Memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024 yılının ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında ise yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Söz konusu bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görmüş olacak. 

Emekli ve memur maaşı hesaplama tablosu Temmuz 2024! En düşük maaşlar ne kadar olacak? 

Ocak döneminde yüzde 37,57 olan 6 aylık enflasyon rakamları sonrası memur enflasyon farkı yüzde 29,78 şeklinde oldu. Söz konusu bu rakama yüzde 15'lik toplu sözleşme ilave edildi. Memur zammı yüzde 49,25 şeklinde belirlendi. Böylelikle en düşük memur maaşı da 32 bin 860 TL'ye yükseldi.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşları, 6 aylık enflasyon oranlarına göre zamlanıyor. 4 aylık enflasyon yüzde 18,70 şeklinde gerçekleşti. Böylelikle de nisan ayı itibarıyla işçi emeklisinin maaş zammı şimdiden yüzde 18,70 oldu.

TEMMUZ'DA EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLUR?

Sabah'ta yer alan habere göre memur ve memur emeklileri nisan ayı itibarıyla yüzde 13,56 zam hakkı elde etmiş oldu. Memur ve memur emeklileri senenin ilk altı ayında  toplu sözleşme ile yüzde 15 zam almıştı. Toplu sözleşme gereği ilk altı aydan doğacak olan enflasyon farkını da almaları gerekecek.

Emekli ve memur maaşı hesaplama tablosu Temmuz 2024! En düşük maaşlar ne kadar olacak? 

Bu nedenle de altı aylık enflasyonun yüzde 15'i aşan bölümü enflasyon farkı şeklinde maaşlara yansıyacak. Ayrıca memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşmeden doğan 2. altı ay için yüzde 10'luk zam hakkı bulunuyor.

Bu çerçevede peş peşe yapılan hesaplamalar sonucunda memur ve memur emeklilerinin Nisan ayı itibarıyla yüzde 13,56'lık kümülatif zammı netleşmiş oldu. Memur, memur ve işçi emeklilerinin maaş zam oranı haziran ayı enflasyon rakamlarıyla netlik kazanacak. Merakla beklenen Haziran ayı enflasyon rakamlarının 3 Temmuz 2024 tarihinde açıklanması bekleniyor. En düşük emekli maaşı için konuşulan rakam 12 bin 500 TL ve 13 bin 500 TL.

6 AYLIK BEKLENTİYE GÖRE EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI HESAPLAMA TABLOSU

- 6 aylık enflasyon: Yüzde 25,39
- 6 aylık SSK, Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 25,39
- 6 aylık memur enflasyon farkı: Yüzde 9,03
- 6 aylık memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 10
- 6 aylık memur enflasyon farkı dahil zam oranı: Yüzde 19,93


MAAŞLAR NASIL HESAPLANIYOR?

Aktarılan detaylara göre SSK, Bağ-Kur emeklisi bilindiği üzere her sene Ocak-Temmuz dönemi olacak şekilde 6 aylık dilimler halinde zam alıyor. 6 aylık enflasyon rakamı doğrudan emekli maaşı zammı olurken, son senelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla refah payı uygulaması da dikkat çekiyor.

 

Bayram tatilinden sonra, bu hafta para piyasalarını ne bekliyor?

Yeni vergi paketine tepkiler artıyor! Bu durumda kira fiyatları daha da artacak...

Uzmanlar açıkladı! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz...


Geri Dön