29 / 04 / 2024

Emekli ve memur maaşları bayramdan önce hesaplara yatırılacak mı? Bu paraları bekleyenler hemen bakın!

Emekli ve memur maaşları bayramdan önce hesaplara yatırılacak mı? Bu paraları bekleyenler hemen bakın!

Milyonlarca emekli ve kamu çalışanı bayram öncesinde maaşlarının hesaplara yatırılıp yatırılmayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri maaş ödemeleriyle beraber 3 bin TL ikramiye alacak. Peki emekli ve memur maaşları bayramdan önce hesaplara yatırılacak mı? 



Milyonlarca emekli ve kamu çalışanı bayram öncesinde maaşlarının hesaplara yatırılıp yatırılmayacağını merak ederken söz konusu ödemeler için de geri sayım başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre normal şartlarda SSK emeklilerine maaş ödemeleri her ayın 17’si ile 26’sı arasında yatırılırken, Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını ayın 25 ve 28’i arasında alıyor. Kamu kurumlarında çalışan memurlara da maaş ödemeleri 15’inden itibaren ödeniyor.

Bu yılın Nisan ayında emekli vatandaşlar maaşlarıyla birlikte bayram ikramiyesi ödemelerini de alacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen ödemelerin 2-5 Nisan 2024 tarihlerinde hesaplara yatırılacağını müjdelemişti. Emekli vatandaşlar da ikramiye ve maaşların aynı tarihte yatıp yatmayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Nisan ayı emekli ve memur maaşları bayramdan önce mi yatacak, maaşlar hesaplara ne zaman yatırılacak? İşte pek çok kişi tarafından merakla beklenen o ödemelere ilişkin detaylar…

Emekli ve memur maaşları bayramdan önce hesaplara yatırılacak mı? Bu paraları bekleyenler hemen bakın!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği emekli maaşı ödemeleri, tahsis numarasına göre SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine farklı günlerde ödeniyor.

Geçtiğimiz sene Ramazan Bayramında emekli vatandaşlara bayram ikramiyesi ile birlikte maaş ödemeleri öne çekilmiş ve bayramdan önce yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bayram öncesinde 8-9 Nisan 2024 tarihlerinde kamu çalışanlarının idari izinli olacağını açıkladı.

Söz konusu maaş ödemeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla yapıldığı için bakanlık çalışanlarının idari izinli olması ön görülüyor.


Henüz 2024 yılı Nisan ayı emekli ve memur maaşı ödemelerinin öne çekildiği ile ilgili  resmi bir bilgilendirme yapılmadı fakat Ramazan Bayramı’nın 10-12 Nisan tarihlerine denk gelmesi nedeniyle bu ödemelerin bayramdan önce yapılması bekleniyor.

16 milyon SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisi bu yılın Nisan ayında maaşlarının yanı sıra ikramiye ödemesi de almış olacak.

Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi yüzde 50 artışla beraber 3 bin TL'ye çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram ikramiyesi ödemelerinin 2-5 Nisan 2024 tarihlerinde hesaplara yatırılacağını açıklamıştı.

2023'te Ramazan Bayramı 21-23 Nisan tarihlerinde idrak edilmişti. SSK emeklilerine geçtiğimiz sene ödemeler 14,16 Nisan tarihinde yatılırken, Bağ-Kur emeklilerine ise maaş ödemeleri 17-18 Nisan tarihlerinde yatırılmıştı.

 

Altın yükselecek mi, düşecek mi? Altın alalım mı, satalım mı? 26 Mart 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları

Gram altında her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten yeni açıklama geldi!

Mevduat faizleri yüzde 57'ye çıktı! En yüksek faizi hangi banka veriyor? İşte 1 milyon TL'nin banka banka faiz oranları!


Geri Dön