Kent Haberleri

Emekli ve memur temmuz maaş zammında beklenti sil baştan değişti! Yeni rakamlar belli oldu! 

Milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği Temmuz 2023 maaşlarında son dakika ipuçları gelmeye başladı. Gözler nisan enflasyon rakamlarına çevrilirken emekli ve memur maaşlarında beklenti sil baştan değişti. Yeni rakamlar belli oldu!  Rakamlar silbaştan değişti

Emekli ve memur 2023 temmuz maaşları ile ilgili beklentiler değişmeye başladı. Rakamlar silbaştan değişti. TÜİK tarafından açıklanan Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından geriye 3 veri kaldı. Mayıs ayında açıklanması beklenen nisan enflasyon rakamlarından sonra memur ve emeklinin maaşı resmen belli olacak. Bu gelişmeler öncesinde memur ve emekli maaşları ile ilgili yeni beklentilerle birlikte memur ve emekli maaşları hesaplandı. İşte ayrıntılar...

EMEKLİ VE MEMUR 2023 MAAŞ ZAMMINDA YENİ BEKLENTİ!

Milyonlarca emekli ve memurun maaşları enflasyon rakamlarının açıklanması ile belliolacak. Enflasyon oranlarıyla ilgili gelen tahminler ve refah payı beklentileri zam oranları hakkında yeni ipçuçları verdi.

Emeklilerin maaş artıları enflasyon oranına göre  belirleniyor. Ocak ve Temmuz aylarında belirlenen 6 aylık enflasyon SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin artış oranını beliryecek.  Fakat hükümet bir söredir bu artışa ek olarak refah payını da dahil ediyor.

Ocak ayında 6 aylık enflasyon yüzde 15'e yükselmiş,  Cumhurbaşkanı Erdoğan da buna 15 puan daha ilave etmişti. Bu yıl enflasyon verilerine  göre Ocak-Mart enflasyonunun yüzde 12.52 çıktı. Merkez Bankası'nın açıkladığı Piyasa katılımcıları anketinde, Ekonomistlerle yapılan ankette Nisan ayı için yüzde 2.65, Mayıs için yüzde 2.46, Haziran için de yüzde 2.61 enflasyon tahminleri yer aldı.

Bu tahmine göre ilk 6 aylık enflasyon yüzde 21.43 olarak gerçekleşecek. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz artışı refah payı hariç yüzde 21.43 olacak.

Ekonomistlerle yapılan ankette Nisan ayı için yüzde 2.65, Mayıs için yüzde 2.46, Haziran için de yüzde 2.61 enflasyon tahmini yer aldı.

Bu tahmine göre ilk 6 aylık enflasyon yüzde 21.43 olarak gerçekleşecek. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz artışı refah payı hariç yüzde 21.43 olacak.

Kamuda görev yapan memurlar ve emekli sandığı emeklilerinin maaş artışları toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile belirleniyor.

Temmuz'da yüzde 6 toplu sözleşme artışı ve ilk 6 ayda yüzde 8'lik oran aşıldığı için enflasyon farkı alacak memurların ve memur emeklilerinin artışı ise yukarıdaki belirttiğimiz yüzde 21.43'lük 6 aylık enflasyon tahminine göre yüzde 19.18 çıkacak.

Buna refah payı eklenmesi de söz konusu olabilecek. Refah payının yüzde 30'a tamamlama ya da 15 puan ile yüzde 35'e çıkartma şeklinde olabileceği tahmin ediliyor.

700 bin işçinin zam oranı kaç oldu? 2023 memur, emekli asgari ücret Temmuz zammı ne kadar olacak?

Memur maaş zammında rakamlar peş peşe verildi! En düşük memur ve memur emeklisi maaşı ne kadar olacak? Hemen bakın!