Kent Haberleri

Emekli ve memura görülmemiş zam müjdesi verildi!

TÜİK tarafından açıklanacak rakamlar sonucunda en düşük emekli maaşı kesinleşecek. Özellikle emeklilere bir yandan seyyanen artışlar bir yandan da enflasyon zamları yapılırken refah payı da masaya gelecek. Seçimlerin bitmesiyle beraber toplanacak meclis ve kurulacak hükümet düzenlemeleri çıkartacak

Emekliler için maaş artış maratonu haziranla beraber başlayacak. Seçimlerin bitmesiyle beraber toplanacak meclis ve kurulacak hükümet düzenlemeleri çıkartacak. İlk düzenleme SSK ve Bağ-Kur emeklileri için gerçekleşecek.

ASGARİ ÜCRET YENi REKORUNU KIRACAK

Haziran ayıyla beraber 7 bin 500 TL'nin üzerinde aylık alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için seyyanen bir zam masaya gelecek. Aylık miktarına göre gerçekleştirilecek zamla emekliler için bir refah payı da gelecek.

Bu kapsamda, 7.500 TL ile 10 bin TL arasından başlayarak 10 bin-15 bin TL arası, 15 bin-20 bin TL arası ve 20 bin TL üzeri maaşlar için tek tek zamlar yapılacak.

Burada minimum emekli maaşı 7500 TL'nin ve 2 bin TL olan bayram ikramiyesi için çalışmalar düzenleniyor. Ayrıntılar yeni kabinenin açıklanması belli olmaya başlayacak.

İşte detaylar...

Haziran ayındaki bir başka gelişme de memur emeklileri için masaya gelebilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan minimum memur aylığının 22 bin liraya yükseltileceğini açıklarken emekli benzer zamlardan yararlanacağını belirtmişti.

Bu da memurlar ile beraber memur emeklileri için de bir kademeli seyyanen artışı masaya getirebilir. Kamu işçisine yapılan yüzde 45 seviyesindeki zam hem emekliler hem de memurlar için önemli bir referans değer olarak gündemde olacak.

Hazirandaki diğer bir gelişme ise ikramiyeler için yaşanacak. Tüm emekliler Kurban Bayramı’ndan evvel bu senenin ikinci bayram ikramiyesini alacak. Emekli ikramiyeleri 1 bin 100 TL'den 2 bin liraya yükseltilmişti.

Şimdi tekrar bir artış yapılması da masada. Burada 2 bin 500 TL ile 3 bin TL arası bir yeni ikramiye geleceği tahmin ediliyor. Bayram ikramiyesinden mart, nisan ve mayıs ayı sonuna kadar müracaat eden tüm EYT'liler de yararlanacak.

TEMMUZDA REFAH PAYI GELİYOR

Temmuzla beraber EYT'li emeklilerle 16 milyon emekli için enflasyon zamları ve refah payı masaya gelecek. SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlar 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alırken bu zamlara refah payı da eklenmiş olacak.

4 aylık enflasyon yüzde 15,22 seviyesine yükselmişti. Buna mayıs ve haziran verisi daha ilave edilerek 6 aylık enflasyon netleştirilecek. Öngörülere göre 6 aylık enflasyonun yüzde 20 oranını geçmesi bekleniyor. Refah payıyla beraber yeni maaş zamları tıpkı ocak ayındaki gibi netleştirilecek.

Bankalar kredi faiz oranlarını sil baştan yeniledi! İşte banka banka kredi faiz oranları...

Kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? Fiyatları duyanın resmen aklı başından gitti!

A101’de temizlik kova seti 275 TL’ye, 16’lı kâğıt havlu 100 TL’ye, toz deterjan 190 TL’ye düştü!