Kent Haberleri

Emekli ve memura peş peşe ek zam müjdesi! Uzman isim, ‘Artık garanti!’ dedi ve ekledi...

​​​​​​​Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman, memur ve emekliye temmuzda gerçekleştirilecek enflasyon farkı ve refah payına ilişkin birtakım açıklamalarda bulundu. Duman, “Yüzde 15’lik maaş farkı ilk 4 ayın enflasyon farkı ortalamasına göre emeklinin ve memurun hakkı oldu” dedi.  Duman, Ocak-Nisan dönemlerinin enflasyon ortalamalarını paylaştı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman, temmuzda beklenen memur ve emekli aylıklarına yönelik yapılacak zammın ayrıntılarını aktardı. Duman, Ocak-Nisan dönemlerinin enflasyon ortalamalarını paylaştı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman'ın, A Haber'e yaptığı özel açıklamalarda geçen çarpıcı ayrıntılar şöyle:

"Emekli yurttaşlar 6 ayda bir maaş zammı alıyorlar normalde. 6 ayda bir maaş zamları temmuzda yapılacak son 6 aylık enflasyon farkı ile netleşecek. Enflasyon bir sonraki ayın 3'ünde belli olacak. Ocak-Nisan dönemlerinin enflasyonlarının ortalamaları ise belli oldu.

Aralık ayına göre şimdiye dek gerçekleştirilen ortalama artış enflasyonu yüzde 15,21 oldu. Biliyorsunuz ki bu noktada Sayın Bakanın, enflasyon düşme eğiliminde olduğuna ilişkin konuşmaları oldu. Ayrıca, bir takım ekonomik çalışmalar gerçekleşti. Bu noktada son 4 aylık enflasyon 15,21 oldu. Son 2 aylık enflasyon değeri de bu oranın azalmasına, enflasyon aksi tutumda sürerse ise yükselmesine neden olacak" şeklinde konuştu.

İşte detaylar...

EN AZ YÜZDE 15'LİK MAAŞ FARKI MÜJDESİ

Duman, "Burada 4 aylık enflasyon bazında bakacak olursak yüzde 15 oranındaki bir zammın artık emeklinin garantisi olduğunu görebiliriz ama tabii ki burada bir refah payı beklentisi bulunuyor. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayın Bakan ve sayın yetkililer, temmuzda bir refah payının artışını arz eden bazı açıklamalar yaptı.

Ocak ayı itibarıyla minimum maaşlar 5 bin 500'den, 7 bin 500 TL'ye yükselmişti. Sayın Bakanımız son günlerde şunu da ifade etti: 'Biz esasında 7 bin 500'ün üstünden aylık alan yurttaşlarla ilgili de bazı çalışmalar yapmıştık ama bu esnada deprem felaketinin olması ve TBMM'nin tatil olması nedeniyle bunu bir kanun maddesi durumuna getirmemiştik' dedi. Bunu net bir şekilde kanuni bir duruma geldiğinde söyleyebileceğiz.

Şimdilik söyleyebileceğimiz yüzde 15 oranındaki maaş farkı ilk 4 ayın enflasyon farkı ortalamasına göre emeklinin ve memurun hakkı oldu. Öte yanda, 3 bin 600 ek göstergeler alakalı Sayın Bakanımızın müjde minvalinde bir söylemi oldu. '1'nci derece artık emekliye yükselmiş memur yurttaşlar için 3 bin 600 ek gösterge her bireye verilecek' şeklinde konuştu 2023’te yeni gelen yasada 4 gruba verilmişti. (Din Görevlileri, Öğretmenler, Polisler ve Sağlık Hemşireleri)"

Emekli ve memura temmuz zammı hesabı belli oluyor! Tek tek hesaplandı! İşte en yeni tablo!

Kırmızı etteki kriz büyüyor! Yakında 350 TL’den 480 TL’ye fırlayacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu tamı tamına 2 bin işçi alımı yapacak! Acele eden işi kapacak!