Kent Haberleri

Emekli ve memurlara zamlı maaş farkı depremi! Bu rakamları duyan resmen buz kesti! Peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

Emekli memur zam farkı ödeme tarihi için dört gözle beklenen tarihler açıklanmıştı. Emekli ve memurlara zamlı maaş farkı depremi! Bu rakamları duyan resmen buz kesti! Peş peşe açıklanan rakamlara bakın! Ocak ayının sonuna gelinmesiyle beraber zam farkları için araştırmalar hızlandı

Emekli memur zam farkı ödeme tarihi için dört gözle beklenen tarihler açıklanmıştı. Ocak ayının sonuna gelinmesiyle beraber zam farkları için araştırmalar hızlandı. 

Zamlı maaş farkları ile ilgili Çalışma Bakanlığı tarafından bir duyuru yapıldı. Buna göre, emekli sandığı kapsamında 2,3 milyon kişiye 7,8 milyar lira ek gösterge farkı ödemesi yapılacak. Memur emeklisi de ek gösterge zam farkını bu ay alacak.

2023 yılı ilk altı ay için zam oranı yüzde 30 şeklinde belirlenirken, bu karar TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Bu gelişme sonrasında emekli ve memurlar sık sık zamlı maaş farklarını araştırmaya başladı. 

Emekli ve memurlara zamlı maaş farkı depremi! Bu rakamları duyan resmen buz kesti! Peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

Hürriyet'te yer alan habere göre; 'Maaş zam farkları ocak ne zaman yatacak, ne kadar?' sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. Beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı resmi internet sayfasında resmen duyuruldu. 

MAAŞ ZAM FARKLARI NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK? 

Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2023 yılı Ocak dönemi zam farkları ile harp veya vazife malullerinin 2022 yılı ek ödemeleri 27 Ocak 2023 Cuma günü peş peşe hesaplara yatırılmaya başlandı. 

Emekli Sandığı çerçevesinde emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olacak şekilde maaşlarda oluşan aylık farkı ile 15 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan ek gösterge fark tutarları, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacak. Bu ödemelerde 27 Ocak 2023 Cuma günü resmen hesaplara yatırılmaya başlandı.

SSK ve BAĞ-KUR kapsamında maaş alanların aylıkları ise zamlı şekilde ödeme günlerinde yapılmaya başlandı. 

Emekli ve memurlara zamlı maaş farkı depremi! Bu rakamları duyan resmen buz kesti! Peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

MAAŞ ZAM FARKLARI PEŞ PEŞE HESAPLANDI 

Aylıklarını her ay alanlara; Ocak ayı olacak şekilde 1 aylık tutarında, aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan; Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara; 1 aylık tutarında, Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara; 2 aylık tutarında, Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara; 3 aylık tutarında aylık farkı verildi. 

Bu çerçevede 2 milyon 384 bin 79 kişiye ek gösterge farkı dahil 7, 8 Milyar Türk Lirası fark ödemesi yapılıyor.

Emekli Sandığı çerçevesinde senenin en geç ilk üç ayı içinde harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlar ile hak sahiplerine, maluliyet derece ve göstergelerine göre ek ödeme yapılıyor. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alan 59 bin 115 vatandaşa toplam 562,6 Milyon Türk Lirası ödeme gerçekleştirilecek. 

Hak sahipleri, 9 bin 541,05 lira ile 17 bin 347,36 lira arasında değişen 2022 yılı ek ödemelerini 27 Ocak 2023 Cuma günü itibariyle banka ve PTT şubelerindeki hesaplarından çekebilecek.

Altın fiyatları rekordan döndü! Bu rakamları görenler adeta beyninden vuruldu! 30 Ocak 2023 canlı altın fiyatları

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteğinde tarihler peş peşe duyuruldu! Hemen şimdi o tarihe göz atın! 

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek ödemelerine yüzde 30 zam müjdesi! Flaş tarih verildi! Destek alanlar hemen baksın