Ekonomi

Emekli ve memuru sevindiren tablo! 2023 yılında çifte zam!

Memur ve emekli maaşları netleşecek. Memur maaşlarına ek olarak 3600 ek gösterge zammı da bu hesaplamaya eklenecek. İşte detaylar!Buna ilave olarak da memur maaşlarına 3600 ek gösterge zammı da eklenerek bir hesaplama yapılacak

2023’te memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, TÜİK'in bu hafta içinde açıklayacağı yıl sonu enflasyon rakamlarına göre netliğe kavuşacak. Buna ilave olarak da memur maaşlarına 3600 ek gösterge zammı da eklenerek bir hesaplama yapılacak.

Peki, Memur ve memurlar ne kadar zam alacak? İşte son durum...

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK 2023?

Memur maaşı ve emekli aylığına yapılacak zam oranları için gözler Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan enflasyon oranlarına çevrildi. Enflasyon farkına ilave edecek 3600 ek gösterge zammı için de çalışmalar sürüyor. 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen yasa ile beraber bugün 2200'den 3600'e çıkartılanlardaki 1391 liralık artış 2 bin 500 lirayı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah'ta yer alan habere göre, toplam 5.3 milyon memur ve memur emeklisini içine alan 3600 ek gösterge düzenlemesinden yeni işe girenler de yararlanacak.

Memurların, kadro unvanı, derecesi, hizmet sınıfı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi, hiyerarşik konumu ve eğitim durumu esas alınarak belirlenen ek gösterge ile yapılan düzenlemelerle kamu hiyerarşisindeki kimi aksak durumlar giderildi. Memurların hem emekli ikramiyelerinde hem de emekli aylıklarında yapılan güncellemeler bu yıl her cebe yansıyacak. Kamuda ek göstergesi bulunmayan, 0-2200 ek göstergeli 2 milyon 800 bin çalışan ve emekli kişilerde tarihi düzenlemeden faydalanacak.

ÖĞRETMENLERE SEVİNDİREN HABER GELDİ!

Birinci dereceye gelmiş olma koşuluyla tüm öğretmenlerin, alan sınırlaması olmaksızın 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu sağlık çalışanları, polisler ve din görevlilerinin ek göstergeleri 3600'e çıktı.

Buna ek olarak da bekçi, uzman jandarma, avukat, il müdürü ve uzman erbaş gibi 3000 ek göstergeli tüm meslek gruplarının da 3600 ek gösterge düzenlemesinden yararlanması sağlandı. Dört meslek grubunun dışında sosyal tarafların beklentileri göz önüne alınarak il müdür yardımcısı, ilçe müdürü, mali hizmetler uzmanları, şube müdürü ve gelir uzmanı gibi kariyer uzmanlarıyla denetmenlerin de 2200 olan ek göstergeleri 3600'e yükseldi. Şef ve aynı zamanda uzmanlar, teknik hizmetler sınıfında bulunan ön lisans mezunları gibi bazı personelin 3600 ek göstergeden yararlanmasına dair de düzenleme yapılması bekleniyor.

ABD’den 4 Türk bankasına inceleme! İşte detaylar!

Bakan Soylu açıkladı! Bankalarda yeni dönem! Yeniletmeniz gerekiyor yoksa işlem yapılmayacak!

Otomobil alacaklar hemen bakın! Cebinize dost en az yakan benzinli otomobiller açıklandı! İşte detaylar!