28 / 04 / 2024

Emekli ve memurun Temmuz zammı hesaplandı! Kök maaş ve en düşük maaş ne kadar olacak? 

Emekli ve memurun Temmuz zammı hesaplandı! Kök maaş ve en düşük maaş ne kadar olacak? 

Temmuz ayında Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı ile ilgili detaylar netleşiyor. İşte o son dakika rakamlar...



Milyonlarca emekli, maaş zamları ile ilgili yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamasında Temmuz'da yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarının yeniden yatırılacağının altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından emekliler maaş zammının ne kadar olacağını araştırmaya başlarken, zam oranları ile ilgili tahminler de ortaya çıkmaya başladı. 

Emekli ve memurun Temmuz zammı hesaplandı! Kök maaş ve en düşük maaş ne kadar olacak? 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; memur ve emekli maaşlarına Ocak ayında yüzde 49.25 oranında zam yapıldı. Bu yılın ilk altı aylık enflasyon verilerinin ikisi açıklandı ve TÜİK'e göre Ocak ve Şubat aylarının toplam enflasyon oranı yüzde 11,54 şeklinde oldu. Zam tutarlarının netleşmesi için dört aylık enflasyon oranının daha açıklanması gerekiyor. 

Bu süreçte Merkez Bankası'nın piyasa satışlarıyla gerçekleştirdiği anketten elde edilen verilere göre Mart ayı için yüzde 3.43, Nisan için yüzde 3.42, Mayıs ayı için ise yüzde 2.82 enflasyon oranı bekleniyor. 

Eğer bu tahminler gerçekleşirse, 2024 senesinin ilk beşinden toplam enflasyon oranı yüzde 22,67 olarak gerçekleşecek. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına da yüzde 22,67 oranında zam uygulanmış olacak. 

Emekli ve memurun Temmuz zammı hesaplandı! Kök maaş ve en düşük maaş ne kadar olacak? 

Haziran ayının enflasyon rakamının açıklanmasının ardından da emeklilerin Temmuz ayı zammı kesinleşecek. Örnek olarak, eğer ilk altı ayın toplam enflasyonu yüzde 24 olursa, zam oranı da o kadar olacak. 

İlk 6 aylık enflasyon rakamının yüzde 24 olması halinde, memur ve emekli maaşları için Temmuz zammı yüzde 7.83'lük enflasyon farkıyla  yüzde 18.61 olarak gelecek. 

Bu durumda, şu anda 32.860 TL olan en düşük memur maaşı, beş maaş enflasyon tahminine göre yüzde 17.34'lük zamla 38 bin 558 liraya, yüzde 18.61 zamla da 38 bin 976 liraya yükselecek. 

Şu anda 14.741 TL olan en düşük memur emekli maaşı da, yüzde 18,61'lik zamla 17 bin 485 TL'ye çıkacak. 

Eğer 6'ncı ayla beraber enflasyon yüzde 24 olursa, en düşük memur maaşı 38 bin 976 lira, en düşük memur emeklisi maaşı da 17 bin 485 lira olacak. 

İş Bankası emekli promosyon güncelleme! Emekliler yeni rakama bakın! İş Bankası emekli promosyon ne kadar 2024?

Zamlı emekli bayram ikramiyesi için geri sayım başladı! SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Dolar tam bu kadar olacak! Tüm bildiklerinizi unutun! Ünlü ekonomistten 3 yeni tahmin geldi!


 


Geri Dön