Ekonomi

Emekli ve memurun zamlı maaşlarında son dakika gelişmesi! En düşük aylık kaç lira olacak? İşte Temmuz zammı hesapları...

Milyonlarca emekli Temmuz'da maaşlarına gelecek zammı dört gözle bekliyor. Peki Temmuz ayında emekli maaşlarına kaç lira zam yapılacak? Memur ve emekli maaşları ne kadar artacak? İşte Temmuz zammına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar... Temmuz ayının yaklaşması ve maaş zamlarının sık sık gündeme gelmesinin ardından emekliler Temmuz zammı araştırmalarını hızlandırdı

Milyonlarca emekli Temmuz'da maaşlarına gelecek zammı dört gözle bekliyor. Temmuz ayının yaklaşması ve maaş zamlarının sık sık gündeme gelmesinin ardından emekliler Temmuz zammı araştırmalarını hızlandırdı. 

 

Milyonlarca kişi Temmuz ayında zamlı maaşlarını alacak. Emeklilerin 2.500 TL olan taban maaşı yükselirken, memur ve memur emeklilerine ilişkin iyileştirmeler de gündeme geldi. 

Peki Temmuz ayında emekli maaşlarına kaç lira zam yapılacak? Memur ve emekli maaşları ne kadar artacak? İşte Temmuz zammına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Milyonlarca emekli ve memur Temmuz'da zamlı maaşlarına kavuşacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam uygulanacak. Memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 7 zam ve 2022'nin ilk yarısındaki enflasyonun yüzde 7.5'ini geçen kısım kadar fark ödenecek. Türkiye'de milyonlarca vatandaşın maaş yükselişleri enflasyona endeksli şekilde belirleniyor. Bu nedenle açıklanan her enflasyon rakamı yaklaşık 14 milyon emekliyi ve 4.5 milyon kamu görevlisini yakından ilgilendiriyor.

 

EN AZ YÜZDE 34 YÜKSELİŞ

Enflasyon tahminlerine göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 34.62 oranında beklenirken, memur ve emeklilerin maaş artışları ise yüzde 34.12'ye kadar ulaşabilecek. Fakat zamlar bununla sınırlı olmayacak. Ocak ayında yapılan ek iyileştirmeler gündeme gelebilecek. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Temmuz'da bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Düzenlemeyle yaklaşık 13 milyar TL'lik bir maliyet oluşturacağız. Yaklaşık 800 bin kişilik bir kesimi ilgilendirecek" diyerek ek iyileştirmelerle ilgili sinyal verdi. 

Peki Temmuz ayında emekli maaşlarına kaç lira zam yapılacak? Memur ve emekli maaşları ne kadar artacak? En düşük maaş kaç lira olacak? İşte Temmuz zammına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

TABAN AYLIK KAÇ LİRA OLACAK?

13 milyar TL'lik maliyet değerlendirildiğinde 800 bin kişi için aylık 1.354 TL'lik bir fark meydana geliyor. en düşük emeli maaşı Ocak ayında 2 bin 41 TL'ye yükselmiş ve 2.500 TL olmuştu. 

Ocak zammıyla beraber 2.41 TL' olan maaşa yüzde 36.42'Lik zam yapıldığında 2.748 TL'ye ulaşacak. 

800 bin kişinin içinde ölüm maaşı olanların da bulunduğu göz önüne alınırsa, burada taban maaş hesabı yine 3.500 ile 4.00 TL arasında olarak belirtiliyor. 

 

MEMURLAR İÇİN 2 FORMÜL 

Memurlara ve memur emeklilerine Ocak 2022'deki ek zam, toplu sözleşme oranının artırılması şeklinde yapıldı. Yüzde 5 olan yükseliş yüzde 7.5'e yükseltildi. Temmuz ayında da benzer bir formülün gündeme gelebileceği ileri sürülüyor. Ayrıca seyyayen zam formülü de masada bulunuyor.

Memurlara uygulanan yükselişlerden memur emeklileri de benzer şekilde faydalanıyor. Bakan Bilgin, enflasyonun oluşturduğu tahribatlardan koruyacak yeni çalışmalarının olduğuna dikkat çekerek, gelecek günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bunların kapsamlı şekilde açıklanacağına vurgu yaptı. 

Peki Temmuz ayında emekli maaşlarına kaç lira zam yapılacak? Memur ve emekli maaşları ne kadar artacak? En düşük maaş kaç lira olacak? İşte yeni zamlı maaşlar...

4 AYLIK ZAM AÇIKLANIYOR 

Milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği enflasyon verileri bugün açıklanıyor. Nisan 2022 enflasyonunun açıklanmasıyla beraber 4 aylık oran da belli olmuş olacak. İlk 3 aylık enflasyon oranı yüzde 22.81 şeklinde hesaplandı. Nisan 2022'nin buna ilave edilmesiyle beraber 4 aylık enflasyon oranı belli olacak. 

Takvim'in aktardığına göre; milyonlarca emekli ve memurun maaş zamları 6 aylık enflasyona göre belirleniyor. Mayıs ve Haziran aylarının da enflasyon oranının duyurulmasıyla beraber SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz ayında alacakları enflasyon yükselişi ve memurlar ile memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı belirlenecek. 

Yapılan bu hesaplamaların ardından yüzde 34,62'lik 6 aylık enflasyon gerçekleştiğinde; en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 TL'den 8 bin 622 TL'ye yükselmiş olacak. 

İŞTE SSK VE BAĞ-KUR İÇİN YENİ TABAN MAAŞLAR

Mevcut taban maaş: 2 bin 500 lira (zamsız 2.041 lira) 
Temmuz tahmini artış: Yüzde 34.62 
Temmuz enflasyon yükselişi ile yeni maaş: 2.748 lira
Yararlanacak kişi sayısı: 800 bin 
Toplam maliyet: 13 milyar TL 
Aylık maliyet: 1.354 lira
Tahmini yeni taban maaş: 3.500-4.000 lira 

Ekmek, makarna, süt ve yumurta... Sofranın olmazsa olmazlarına yağmur gibi zam yağacak

Altın fiyatları atağa geçti! Fed'in faiz kararı sonrası gram altın ne kadar oldu? İşte 5 Mayıs 2022 altın fiyatları

Akaryakıtta bomba indirim haberi! İndirim ne zaman gelecek? Total, Petrol Ofisi, Opet, BP ve Shell 5 Mayıs fiyat listesi

Çiftçiler zamdan yoruldu! Gübre fiyatları 1 yılda yüzde 342 arttı! Hangi gübre ne kadar zamlandı? İşte fiyat listesi...

Belediyeler 6.500 TL maaşla çok sayıda memur alacak! Belediye iş ilanlarına nasıl başvurulur? Hemen başvurabilirsiniz!