Kent Haberleri

Emekli zammı belli oluyor! Emekliler o tarihte muradına erecek! 2023 emekli zammında son dakika gelişmesi

2023 Temmuz emekli zammı içi geri sayım başladı. Emekli zammı belli oluyor! Emekliler o tarihte muradına erecek! 2023 Emekli zammında son dakika gelişmesi... 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirlenen emekli maaşında 5 aylık enflason verileri belli oldu

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olmasının ardından gözler temmuz ayında yapılacak yeni zamlara çevrildi. 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirlenen emekli maaşında 5 aylık enflason verileri belli oldu. Son verilerin açıklanması beklenirken maaşlar belli olmaya başladı.  Emekliler o tarihte muradına erecek! 2023 Emekli zammında son dakika gelişmesi...

EMEKLİ ZAMMI BELLİ OLUYOR!

Emeklilere yapılacak zamlar enflasyon rakamları doğrultusunda yapılacak. 

Mayıs ve Haziran aylarında enflasyon eksiye düşmemesi halinde SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları temmuzda en az yüzde 15.21 oranında zamlanacak.

 

EMEKLİLER O TARİHTE MURADINA ERECEK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'ndan sonra kameraların karşısına geçerek emekli maaşı ve bayram ikramiyeleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliler için güzel bir haberinin olduğunu söyleyerek  ''Emeklilerimizin maaşları ve bayram ikramiyelerini kurban bayramı sonrasında açıklayacağız.'' dedi.

En düşük emekli maaşı yapılan son düzenlemeyle 7 bin 500 olarak belirlendi. Ancak emekli maaşı 7 bin 500 lira üzerinde bulunan emekliler bu düzenlemeden yararlanamamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Vedat Bilgin konuyla ilgili şunları söylemişti: "Yasal prosedürde Emekli Maaşları Temmuz ayında düzenleniyor. 7 bin 500 lira yaptığımız sıra yoğun ve haklı şekilde gelen talep vardı.

7 bin 500 lira yaptığımızda yaklaşık 9,5 milyon insan istifade etti. Bizim emekli olan insanlarımız yuvarlak 15 milyon. Bundan istifade edemeyen, prim ödemiş insanlar var. Onlardan yoğun talep geldi.

Temmuz ayında bütün bunları yeniden değerlendireceğiz. Ödediği prim dikkate alınarak kademeli olarak artış olacak." diyerek emeklilere sevindiren haberi vermişti.

KADEMELİ ARTIŞ OLACAK!

Milyonlarca emekli kademeli artığın nasıl olacağını merak ediyor. 7.bin 500 TL - 10 bin TL, 10 bin - 15 bin TL 15 bin - 20 bin TL arası ve 20 bin TL üzerindeki aylıklar için ayrı ayrı kademeli artış yapılacak.

Emekliler dikkat! Temmuz maaşları için ilk sinyal geldi! Bu hafta dananın kuyruğu kopacak! İşte emekli maaş tablosu
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli zam oranı göründü! Tarih belli oldu! Emekliler hemen bakın