11 / 09 / 2024

Emekliler 12 bin TL maaş alıyor, 8 bin TL'si kiraya gidiyor! 

Emekliler 12 bin TL maaş alıyor, 8 bin TL'si kiraya gidiyor! 

12 bin 500 TL maaş ile geçinmeye çalışan emekliler, kiralarının zaten 8 bin TL olduğunu belirtiyor. Binlerce emekli kira ve maaş dengesizliğinin kendilerini zor duruma düşürdüğünü dile getiriyor. İşte ayrıntılar...



Yükselen enflasyon sebebiyle Türkiye'de derin bir ekonomik krizle karşı karşıya kalındı. Açlık Sınırı, 17 bin 2 TL olan asgari ücreti çoktan solladı. Emekliler ise 12 bin 500 TL maaş ile geçinmeye çalışıyor. 

Aydın'ın Nazilli ilçesinde emekliler aldıkları aylıkları ile geçinemediklerinin, gıdaya erişmekte zorluk çektiklerinin altını çizdi. 

AnkaHaber'de yer alan habere göre; Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından uygun fiyatla ete erişim için açılan Halk Et mağazasından alışveriş yapan emekliler, marketten et alamadıklarını peyniri bile gram hesabıyla aldıklarına dikkat çekti. 

Emekliler 12 bin TL maaş alıyor, 8 bin TL si kiraya gidiyor! 

KREDİ KARTLARINI DÖNDÜREREK KULLANIYORUZ 

Bir emekli vatandaş, 12 bin TL maaş aldığını, bunun da 8 bin TL'sinin kiraya gittiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Doğal gaz, elektrik, su derken elimde kalan 4 bin lira ile geçinmeye çalışıyorum. Kredi kartlarımızı döndüre döndüre kullanıyoruz. Hayat borç içinde geçiyor. Hangi emekli rahat bir şekilde yaşıyor, hangi emekli evine et götürebiliyor."

Başka bir kadın emekli vatandaş da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na teşekkür eti ve Emekli Kart çıktığı için şimdi eti daha rahat aldıklarını dile getirdi. 

Başka bir emekli de 14 bin 500 TL maaş aldığını belirtti ve "Manav ve pazara gitmek artık hayal oldu. Arada sırada yalnızca peynir alabiliyoruz. Aldığın maaşla ne kadar geçinebilirsin" diye konuştu. 

Emekliler 12 bin TL maaş alıyor, 8 bin TL si kiraya gidiyor! 

Nazilli’de emekli memur Erol Özden de piyasada zamların yüzde 100'den fazla olduğunu vurguladı ve "Bugün sadece 2 domates, 2 patates alabiliyoruz. Stok yapma imkanımız bulunmuyor. Peynirin en ucuzunu alıyoruz, et zaten evimize giremiyor. Et fiyatları 600 TL olmuş. Markete gitmiyoruz, nereden ucuzsa oradan alıyoruz. Pazara akşamları gidiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Özden, 2001'de emekli olduğuna, tavandan maaş aldığına dikkat çekti ve "Şu anda 18 bin TL aylık alıyorum ama o zaman iki asgari ücretin karşılığıydı bu maaş. Çocuklarım yurt dışına kaçtı, oğlum da gitmek için hazırlanıyor" dedi. 

Bir taşınmazın değerlemesi yapılırken dikkat edilmesi gereken 10 madde!

Asgari ücretteki yüzde 28’lik artış konut piyasasına nasıl yansıyacak? 

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un depreme hazırlığı için görüştü! 


 


Geri Dön