Ekonomi

Emekliler açlık sınırının altında yaşıyor! Bayramda ‘derin yoksulluk’ daha da büyüdü!

Hayat pahalılığı emeklileri canından bezdirdi. Giderek güçleşen hayat koşullarında emekliler alım güçlerinin düşmesi nedeniyle geçinmekte zorluk çekerken, bayram öncesi verilen 2 bin liralık ikramiyeler ise ne faturaları ödemeye ne de bayram tatiline yetti.Peş peşe yapılan zamlar yüzünden emekliler, Ramazan Bayramı’na yine cepleri boş girerken, bayram öncesi emeklilerin hesabına yatırılan 2 bin liralık bayram ikramiyesi ise ne bayram masraflarını ne de faturaları ödemeye yeterli gelmedi

Yüksek enflasyon nedeniyle emeklilerin alım gücü her geçen gün biraz daha zayıflıyor. Peş peşe yapılan zamlar yüzünden emekliler, Ramazan Bayramı’na yine cepleri boş girerken, bayram öncesi emeklilerin hesabına yatırılan 2 bin liralık bayram ikramiyesi ise ne bayram masraflarını ne de faturaları ödemeye yeterli gelmedi.

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine göre, art arda gelen zamlar nedeniyle emekliler yine bayrama cepleri boş girdi. DİSK Emekli-Sen Başkanı Cengiz Yavuz, Sözcü Gazetesi’ne verdiği demeçte, derin yoksulluğun büyüdüğünü ifade etti.

EMEKLİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA

Ardı arkası kesilmeyen zamlar yüzünden dar gelirlerin bayram sevincini yaşayamadığını dile getiren DİSK Emekli-Sen Başkanı Cengiz Yavuz, milyonlarca sayıda emeklinin bayrama yoksullaşarak girdiğini söyledi. Yavuz, emeklilerin açlık sınırı altında asgari ücretten bile daha düşük seviyede maaş aldığını, bu maaşlar ile enflasyona direnmesinin mümkün olmadığını savundu. Cengiz Yavuz, emeklilerin hem ceplerinin hem buzdolaplarının hem de ilaç kutularının boş olduğunu ileri sürerek emeklilerin posta kutularının ise biriken faturalar ile dolu olduğuna işaret etti.

Yavuz, Ramazan Bayramı’nda verilen 2 bin liralık bayram ikramiyesinin ise biriken faturaları ödemeye ve buzdolabını doldurmaya yetmediği gibi emeklilerin bu para ile torunlarını bile sevindiremediğini ve  bayramı, ‘bayram’ tadında geçiremediğini ileri sürdü.

HALK YOKSULLUĞUN PENÇESİNDE

DİSK Emekli-Sen Başkanı Cengiz Yavuz, ülkemizde sadece emeklilerin değil halkın bütün kesimlerinin büyük ve derin bir yoksulluğun pençesinde olduğunu vurgularken, her geçen gün artan hayat pahalılığı yüzünden emeklilerin günlerini yaşam mücadelesi vermekle geçirmek zorunda kaldığından yakındı.

Yavuz, emeklilerin temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandığına işaret ederken, sosyal ve kültürel yaşamdan ise tamamen çekildiğini ileri sürdü. Milyonlarca emeklinin Ramazan Bayramı’na geçen yıllara kıyasla daha da yoksullaşarak girdiğini söyleyen Yavuz, emeklilerin 2 bin liralık bayram ikramiyesiyle birikmiş borç ve faturaları ödemeye, esnafa olan borçları kapatmaya çalıştığını kaydetti.

“1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ”

1 Mayıs’ta meydanlarda olacaklarını belirten DİSK Emekli-Sen Başkanı Cengiz Yavuz, ekonomi yönetimine seslenerek, “Emeklilerin bayram ikramiyesinden, buzdolabı ve pazar poşetinden eksilterek krizden çıkmaya çalışanlar bilsinler ki; 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız. İnsan onuruna yakışan bir yaşam talebimizi meydanlardan herkese haykıracağız. 14 Mayıs günü ise sandıkta olacağız” sözleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerini işaret etti.