Kent Haberleri

Emekliler dikkat! Maaşlar faizi ile geri alınacak! Bunu yapan emekliler karalar bağlayacak!

Bunu yapan yandı. Emekli maaşları faizi ile beraber geri alınacak! Emeklilik hakkı iptal edilecek. İşte ayrıntılar... Ancak bir hata yaparsanız sadece prim günleriniz iptal edilmekle kalmaz, aynı zamanda emeklilik hakkınız da iptal edilir

Çalışan her insan emekliliğin hayalini kurar. Ancak bir hata yaparsanız sadece prim günleriniz iptal edilmekle kalmaz, aynı zamanda emeklilik hakkınız da iptal edilir. Ayrıca, dolandırıcılık tespit edilirse sigorta iptal edilecek ve ödenen maaş faiziyle birlikte geri isteniyor.

Fiilen çalışmayan ancak bir yerde sigortası olduğunu belgeleyen kişiler, emeklilik planları ve birikimleri ile daha büyük riskler alıyorlar. Üstelik bu durum sadece sigortası olması gerekenler için değil, girişimciler için de sorun yaratıyor.

İşte tüm detaylar...

EMEKLİLİK İÇİN BUNU SAKIN YAPMAYIN!

Fiili çalışma karşılığında sigorta sağlanmaktadır. Çalıştığınız yerde fiilen çalışmadığınız sürece, kendinizi veya bakmakla yükümlü olduğunuz kişileri sigortalı olarak bildirmeyin.

5510 sayılı kanunun 96'ncı maddesinde, "Kurumca fazla veya yersiz olarak yapıldığı tespit edilen bu kanun kapsamındaki her türlü ödemeler; kasıtlı veya kusurlu davranışlarından doğmuşsa, hatalı işlemin tespit tarihinden geriye doğru en fazla on yıllık sürede yapılan ödemeler, bu ödemelerin yapıldığı tarihlerden itibaren hesaplanacak olan kanuni faiziyle birlikte, ilgililerin kurumdan alacağı varsa bu alacaklarından mahsup edilir, alacakları yoksa genel hükümlere göre geri alınır" hükmü bulunuyor.

10 SENELİK MAAŞ GERİ İSTENİYOR!

bu hükümler uyarınca yapılan fazla ödemeler ya da yersiz ödemeler, tespit tarihinden itibaren 10 yıl geçmeden alınabilir.

Bunun sonucundaSigortalının kasti veya ihmali ya da kurumun kusuru nedeniyle ödenmemesi gereken bir aylık bağlanırsa ve bu tespit edilirse, SGK aylığı iptal eder ve yapılan ödemeler yersiz ödeme olarak kabul edilir. Yersiz ödeme tespit edildiğinde, 10 senelik sürede ödenen aylıklar tespit edilir ve tahsil edilir.

Yani, sahte hizmetlerle emekli olduğunuz tarih tespit edildiğinde, bu tarihten geriye dönük 10 yıl içinde ödenen aylıklar geri alınır.

PTT kapısında sıra oluştu! Müjdeyi resmen açıkladı! Bunu bilmeyen sonra dizini döver!
Takdir, teşekkür alan öğrenciye müjde! 5 bin 104 TL para ışık hızı ile yatacak! Anne babalar hemen bir baksın!
Aile Bakanlığı hızlı davrandı! Çocuklu ailelere 1.700 TL yardım müjdesi! T.C Kimlik kartı ile başvuran anında alacak!