Kent Haberleri

Emekliler hakkında flaş açıklama. Zammı daha yeni almışlardı

Emekli zammının belli olmasının ardından bankalardan da emekliler hakkında yeni adımlar gelmeye başladı. TEB emeklilere yönelik yeni kredi paketini duyurdu. Türkiye Ekonomi Bankası'ndan da emekliler konusunda çok önemli bir hamla geldi

Emekli maaşlarına yapılan zam oranının yeterli olup olmnadığı tartışılmaya devam ediyor. Türkiye Ekonomi Bankası'ndan da emekliler konusunda çok önemli bir hamla geldi. 

İhtiyaç ve tüketici kredilerinde kemer sıkıldığı bu günlerde kredi bulabilmek her geçen gün zorlaşıyor. Faiz politikalarında gelişmeler izlenmeye devam ederken TEB emeklilere özel 3 ay ertelemeli kredi vereceğini açıkladı. Kampanya emekli maaşını TEB’den alan emekliler için geçerli olacak. TEB emekli kredisi hangi şartlarda verilir. İşte detaylar…

Son zamanlardaki BDDK kısıtlamalarından emekliler de nasibini aldı. Şuanda ortalama maksimum 50 bin TL tutarında ihtiyaç kredisi veriliyor. Bu sınırlamaların önümüzdeki aylarda faiz politikasının ortalamasıyla birlikte normalleşmesi bekleniyor. Emekliye en çok kredi veren bankalar ise müşterinin kredi puanına göre değişiklik gösteriyor TEB emekliye özel 3 ay ertelemeli kredi verirken. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank emekliye yüksek tutarda kredi veren bankalar arasında yer alıyor.,Son zamanlardaki BDDK kısıtlamalarından emekliler de nasibini aldı. Şuanda ortalama maksimum 50 bin TL tutarında ihtiyaç kredisi veriliyor. Bu sınırlamaların önümüzdeki aylarda faiz politikasının ortalamasıyla birlikte normalleşmesi bekleniyor. Emekliye en çok kredi veren bankalar ise müşterinin kredi puanına göre değişiklik gösteriyor TEB emekliye özel 3 ay ertelemeli kredi verirken. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank emekliye yüksek tutarda kredi veren bankalar arasında yer alıyor.

Emekliye şuanda 3 ay ertelemeli kredi seçenekleri olsa da özel olarak bir vade seçeneği bulunmuyor. Emeklilere 50 bin TL’ye kadar 36 ay vade, 50 bin 100 bin TL arasında 24 ay 100  bin TL üstü ise 12 ay vade yapılıyor. Ancak şuanda bildiğiniz üzere 50 bin TL üstü kredi verilmiyor. Kredi çekmek istiyorsanız TEB 3 ay ertelemeli emekli özel kredisinden faydalanabilirsiniz.