Kent Haberleri

Emekliler hakkında son dakika flaş gelişme... Emekli ikramiyesi gelişmesi

Emekli vatandaşlar en düşük emekli maaşının artırılmasının ardından bir nebze olsun rahatladı. Emekli maaşlarında yaşanan artışın ardından emekli ikramiyeleriyle ilgili önemli bir gelişme de yaşandı. Emekli vatandaşları bir nebze de olsa da rahatlatan haber önceki günlerde geldi

Emekli vatandaşlar artan enflasyon nedeniyle uzun süreden bu yana aldıkları maaşın kendilerine yetmediğini ve emekli aylıklarının artırılması gerektiğini dile getiriyordu. Emekli vatandaşları bir nebze de olsa da rahatlatan haber önceki günlerde geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL'ye çıkarıldığını duyurdu. Bu haberin ardından gözlerin çevrildiği emekli ikramiyeleri hakkında da bomba bir gelişme yaşandı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yeni bir açıklama geldi. Bilgin, yapmış olduğu açıklamasında yeni bayram ikramiyesine ilişkin önemli ifadeler kullandı. 15,6 milyon emekliye müjdeli haber verildi. İşte Bilgin’in o açıklaması ve detaylar..

Vedat Bilgin yapmış olduğu açıklamasında emekli ikramiyelerine yüzde 82 zam yaptıklarını ve ikramiyelerin 1.100 TL’den 2 bin TL’ye yükseltildiğini müjdeledi.

Milyonlarca emekli bayram ikramiyelerine ne kadar zam geleceğini merak ediyordu. Merakla beklenen açıklama geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından geldi. Bilgin, yapmış olduğu açıklamasında önemli ifadeler kullandı.

MÜJDELİ HABER GELDİ 

Bilgin, nen düşük emekli maaşına yüzde 36 oranında zam yaptıklarını ve yıl için 2 defa ödenen bayram ikramiyelerine yüzde 82 oranında zam yapılarak ikramiyelerin 2 bin TL’ye çıkarıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bilgin, “En düşük emekli maaşına yaptığımız artıştan sonra bayram ikramiyesini de yüzde 82 zamla 2000 TL’ye yükseltiyoruz. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin yanında.” ifadelerini kullandı.