Kent Haberleri

Emekliler için hesap kitap vakti! 4A, 4B, 4C, SSK, Bağ-Kur emekli maaşı nasıl hesaplanır?

Memur ve emekli maaşlarının belli olmasıyla birlikte milyonlarca kamu görevlisi ve emekli 4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur maaşlarını hesaplamayı araştırıyor. 'Emekli olunca ne kadar maaş alırım?' sorusunun yanıtını arayanlar, ayrıntılar haberimizde… Memurlara yüzde 30 zammın yanı sıra ocakta yüzde 7,84 enflasyon farkı, yüzde 8 de toplu sözleşme zammı verilecek

Asgari ücret zammının ardından kamu görevlileri ve emeklilerin aylık ve ücretlerine yapılan zamların belli olması yeni soruları da beraberinde getirdi. Memurlara yüzde 30 zammın yanı sıra ocakta yüzde 7,84 enflasyon farkı, yüzde 8 de toplu sözleşme zammı verilecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,40 zam alacak. Zam sonrası 'Emekli olunca ne kadar maaş alırım?' sorusunun yanıtı milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Peki 4A, 4B, 4C, SSK, Bağ-Kur 2023 emekli maaşı nasıl hesaplanır?

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Emekli maaşı hesaplamasında çalışılan süre, ödenilen prim miktarı gibi pek çok kriter etkili oluyor. Temmuz ayında 3 bin 500 TL’ye yükseltilen en düşük emekli maaşı da 2023 yılında 5 bin 500 TL oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) vatandaşlara sunduğu emeklilik yaşı ve maaş hesaplama robotu sayesinde emekli aylığı kolayca sorgulanabiliyor.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, 2023 yılı Ocak dönemi aylık artışı verileri sisteme yükleninceye kadar uygulamanın geçici olarak kapatıldığı belirtildi.

Emekliler için hesap kitap vakti! 4A, 4B, 4C, SSK, Bağ-Kur emekli maaşı nasıl hesaplanır?

SGK EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

SGK'nın uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap bağlantısına giderek giriş yapın. Sonra TC kimlik numarası bilginizi girin. SSK Sicil Numarası bilginizi, baba adınızı, nüfusa Kayıtlı olduğunuz ili ve doğum tarihinizi doğru bir şekilde doldurun. Sonra sorgulama butonuna tıklayarak sonuçlara ulaşabilirsiniz. Prim günü sayısı 3 bin 600'den az olan vatandaşların emekli aylık bilgisi çıkmayacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ne zaman emekli olurum robotunu kullanarak tablo ile net bir şekilde emekli olacağınız yaşı rahatlıkla görebilirsiniz.

Cinsiyetiniz, doğum tarihiniz ve hizmete başlama tarihinizle ilgili alanlarını tamamlayın. 'Maluliyetiniz var mı, erken yaşlanma var mı?' kısımlarını 'Evet' ya da 'Hayır' olarak seçin. SSK prim ödeme gün sayınız, diğer sandıklara ait gün sayınız, askerlik/sanatçı gün sayınız fiili gün sayınız, yurt dışı gün sayınız, 3600 günün doldurulduğu tarih, gerekli bilgileri doldurduktan sonra GÖNDER tuşuna basın.

Milyonlarca emekli soruyor! Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak 2023?

2023 evde bakım maaşı alanlara müjde! Engelli evde bakım maaşı ne kadar 2023? Engelli yakını aylığı ne kadar 2023?

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri yeni zamlı maaşları ve enflasyon farklarını ne zaman alacak?