Kent Haberleri

Emekliler müjde! Maaş promosyonları ikiye katlanıyor! Bankalardan 25 bin TL'lik promosyon depremi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, dört gözle maaşlarının hesaplara yatırılacağı günü bekliyor. EYT'lilerin maaşları için geri sayım başlarken; geçmişte 8 bin TL'ye ulaşan promosyonların da yeni emekliler içib 15 bin TL'ye ulaşabileceği gündeme geldi. İşte ayrıntılar...  Yaş sınırlaması olmadan emekli olacak yaklaşık 2,5 milyon vatandaşlar için bankalarda promosyon hevesi şimdiden başladı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında 2 milyon 250 bin kişiye resmen emeklilik hakkı tanınacak. 

Yaş sınırlaması olmadan emekli olacak yaklaşık 2,5 milyon vatandaşlar için bankalarda promosyon hevesi şimdiden başladı.

Banka yönetimleri emeklileri çekebilmek amacıyla şimdiden promosyon yarışına başladı ve gündeme gelen promosyon tutarları dudak uçuklattı. 

Geçtiğimiz Temmuz ayında emekli maaş promosyonu için bankalar arasındaki yarış başlamıştı. Aralık ayına kadar promosyonlar sık sık değişti. Son güncellemelerle bir emeklinin alacağı promosyon tutarı ek ödemelerle beraber 7 bin 500 Türk Lirası'na yükselmişti. 

Emekliler müjde! Maaş promosyonları ikiye katlanıyor! Bankalardan 25 bin TL'lik promosyon depremi!

PEŞ PEŞE AÇIKLANACAK 

Bankaların hali hazırda uyguladıkları maaş promosyonu tutarlarını yaklaşık 3 kattan fazla yükseltmesi ve 25 bin TL'ye kadar çıkarması öngörülüyor. 

Gelecek günlerde emekli maaş promosyonu tutarlarının bankalar tarafından peş peşe açıklanması bekleniyor. 

Yeni Asır'da yer alan habere göre; EYT'lilerin ise promosyon rakamı konusunda birçok tahmin bulunuyor. Ancak kesin rakam netleşmiş değil. EYT'lilere verilecek promosyon tutarının, eski emeklilerin promosyonlarını da yükseltmesi bekleniyor. 

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, EYT'liler için maaş promosyonunun ne zaman verileceğine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Murat Bal, konu ile ilgili "20 bin, 25 bin liralara çıkacağına dair bir çok duyum alıyoruz. EYT kanunu çıkar çıkmaz biz promosyonu hak ettik diye bir şey söz konusu değil" şeklinde konuştu. 

Murat Bal, konuya ilişkin açıklamasında maaş promosyonu için maaşın yatırılmış olmasının ve aradan en az 3 gün geçmiş olmasının gerektiğini vurguladı. 

7 BİN 500 TL ÖDENİYOR 

Özel bankalar tarafından verilen maaş promosyonu tutarı ek artışlarla birlikte 7 bin 500 TL'ye kadar yükseliyor. Kamu bankalarında ise 5.500 ila 7.500 lira arasında maaş alanların 3.500 lira, 7.501- 10.000 TL maaş alanların 4.500 lira, 10 bin TL ve üzerinde maaş alanların ise 5.000 lira emekli maaş promosyonu alma hakkı bulunuyor. 

Aile Bakanlığından tam 40 destek ödemesi için müjde geldi! Hesaplara peş peşe 3 bin 375 TL yatırılıyor! Aman kaçırmayın!

Otomobil piyasasını eden şok gelişme! 160 yeni elektrikli model geliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan müjde! 6 bin lira destek verilecek! Başvuru yapmak isteyenler acil bakmalı!